MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φερνάντο Αλόνσο: “Είναι πολύ καλό να νικά ένας Ισπανός με ιταλικό αυτοκίνητο που το έχει σχεδιάσει ΕΛΛΗΝΑΣ”!

Το θέμα του φτωχού Νότου εναντίον της πλούσιας Γερμανίας, έθιξε ο οδηγός μίας Ferrari! Και όχι όποιος κι όποιος, αλλά ίσως ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος οδηγεί έναν πύραυλο της ασφάλτου, το αγωνιστικό της Ferrari, με το οποίο κέρδισε το γκραν πρι του Χόκενχαϊμ της Γερμανίας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Από το βάθρο ο Ισπανός “πιλότος” δήλωσε στον παλαίμαχο οδηγό της Φόρμουλα Ένα, Νίκι Λάουντα: “Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια ότι στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση. Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα να νικά στη Γερμανία είναι πολύ καλό!” υπογράμμισε ο Αλόνσο. Ο οδηγός αναφέρεται στον Έλληνα Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος είναι επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari και με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις.

Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία συμμαχία! Και θρίαμβος μέσα στην Γερμανία. Σε βάρος του Γερμανού Φέτελ, οδηγού της Red Bull.

Εντυπωσιάζει πάντως το γεγονός ότι η Ελλάδα, μέσω του Νικόλα Τομπάζη, εκπροσωπείται δια της μεγάλης Ferrari στον χώρο της Φόρμουλα Ένα. Το ότι αυτό το συγκλονιστικό επίτευγμα της τεχνολογίας, όπως το συγκεκριμένο αγωνιστικό, το οποίο μάλιστα έχει το μισό κυβισμό (αλλά σχεδόν την διπλή ιπποδύναμη) από μία συμβατική Ferrari, είναι σχεδιασμένο από Έλληνα, δείχνει ότι δεν λείπει το ταλέντο από τη χώρα μας, ακόμα και στον χώρο της αυτοκίνησης, στον οποίο έχουμε περιοριστεί στον ρόλο του εισαγωγέα. Άλλα πράγματα λείπουν, που μάλλον είναι και πιο ουσιώδη και το ελληνικό αυτοκίνητο θα είναι πάντα ένα όνειρο θερινής νυκτός.

Θα πει κανείς: Εδώ δεν φτιάχνουμε άλλα πράγματα, πολύ πιο απλά. Με το αυτοκίνητο θα δείξουμε την αξία μας;

Γιώργος Σμυρνής

 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b