MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το σπουδαίο Πανεπιστήμιο Stanford

Μία πολύ σημαντική συνεργασία ανάμεσα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Πανεπιστήμιο Stanford. Τον Σεπτέμβριο του 2012, σε συνεργασία με το Stanford Summer Theater (SST) του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, η παράσταση Wanderings of Odysseus (βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου) σε μετάφραση Oliver Taplin και σκηνοθεσία Rush Rehm, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο του ΙΜΚ από τις 12 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παράλληλα, διοργανώνονται, από τις 5 Σεπτεμβρίου, εντατικό σεμινάριο και εργαστήρια επικεντρωμένα στη δραματοποίηση και τη σκηνική πραγμάτωση του έπους από διακεκριμένους εισηγητές του SST του Πανεπιστημίου του Stanford.

Στο σεμινάριο και τα εργαστήρια μπορούν να πάρουν μέρος, δωρεάν, απόφοιτοι και σπουδαστές δραματικών σχολών, όπως και απόφοιτοι και φοιτητές θεατρολογικών τμημάτων και σχολών κλασικής και παιδαγωγικής κατεύθυνσης.

Το Ίδρυμα σε συνέντευξη τύπου προχώρησε σε σύντομη παρουσίαση της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» η οποία θα λάβει χώρα στη διάρκεια τριών χρόνων (2012 – 2014), συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το νέο, μεγάλο τριετές πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλα διεθνή Πανεπιστήμια, ενώ για την 1η χρονιά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Stanford (Stanford Summer Theatre).

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του τύπου από την Ξένια Καλδάρα, Αντιπρόεδρο & Διευθύντρια ΙΜΚ, τον Δημήτρη Γιολάση, Σύμβουλο Διοίκησης ΙΜΚ και την Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων ΙΜΚ.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.

Επίσης προβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του Rush Rehm, Καθηγητή Δράματος και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Stanford του San Francisco, Ιδρυτή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Stanford Summer Theatre (SST), αλλά και της Κατερίνας Ζαχαρία, Καθηγήτριας Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount του Los Angeles και συντονίστριας στο πρόγραμμα Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις στις ΗΠΑ για το 2012.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα (2012 – 2014) προώθησης της έρευνας και της μελέτης του αρχαίου δράματος που φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για ένα διεθνές δίκτυο επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργούς και καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Το συνολικό πρόγραμμα αποτελείται από τρία διαφορετικά προγράμματα και συνεργασίες. Το κάθε επιμέρους πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός μηνός -κάθε Σεπτέμβριο- και θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.


[iframe frameborder=”0″ width=”480″ height=”360″ src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xryhco” ]
Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ – SLEEPING BEAUTY -… από Wepromotion

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b