MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η αποθέωση του Μίκη στο Ηρώδειο!

Τελικά κάτι μένει στο τέλος! Αν δώσεις την ψυχή σου και το μυαλό σου στην τέχνη και είσαι ένας ξεχωριστός δημιουργός, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η κοινωνία θα στο αναγνωρίσει και θα σου προσφέρει την αποθέωση που σου αξίζει!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με το δροσερό αεράκι, μέσα στον μαγευτικό αυτό χώρο, να δίνει μία νότα ανακούφισης μετά από τον αποπνικτικό καύσωνα των προηγούμενων ημερών, όλα μας προδιάθεταν για κάτι πραγματικά ωραίο. Κι όταν ο γηραιός μεγάλος συνθέτης μπήκε (με δυσκολία, λόγω των χρόνων του) στο Ηρώδειο, για να παρακολουθήσει το εμβληματικό του έργο Canto General, όλο το κατάμεστο Ηρώδειο σηκώθηκε και χειροκροτούσε παρατεταμένα. Πάνω από 3 χιλιάδες κόσμος, όρθιοι για πολλή ώρα απέδωσαν φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό. Ο Μίκης Θεοδωράκης παρακολούθησε την συναυλία (με τους δικούς του ανθρώπους, τον Πέτρο Πανδή, την Μαρία Φαραντούρη, τον μαέστρο Λουκά Καρυτινό). Κι όταν τέλειωσε η συναυλία, ο κόσμος φώναζε “Μπράβο Μίκη”!

Και ρωτάω. Θα υπήρχε κάποιος πολιτικός, που να έμπαινε στο Ηρώδειο και σύσσωμο το κοινό να τον χειροκροτούσε; Μπορεί οι πολιτικοί να μονοπωλούν το δημόσιο λόγο και να καθορίζουν τις ζωές μας με τις ενέργειές τους, αλλά τελικά η εκτίμηση που κερδίζουν δεν είναι τόσο μεγάλη. Άνθρωποι, όπως ο Μίκης ή ο Μάνος, αυτοί μένουν στις καρδιές των ανθρώπων τελικά. Γιατί ανοίγουν, με την τέχνη τους, τις δικές τους καρδιές στον κόσμο.

Πάντως, στην συναυλία του Canto General (τη μελοποίηση των ποιημάτων του Πάμπλο Νερούντα), ήταν αρκετοί πολιτικοί. Ξεχώρισε φυσικά η όμορφη υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κέρδισε τα βλέμματα και κάποια από τα φλας των φωτογράφων. Όχι όμως και τα χειροκροτήματα! Είπαμε: αυτά ήταν για τον Μίκη! Και για τους συντελεστές της εξαιρετικής παράστασης, που παρακολουθήσαμε στο Ηρώδειο. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b