MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν και τον αγαπήσαμε λόγω της υποκριτικής του καριέρας, ο κ. Μούτσιας είχε σπουδάσει μουσική και λυρικό τραγούδι. Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει την Τετάρτη, στις 17:30 το απόγευμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ μετά την αποστράτευσή του πήγε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας (οι αδελφές του ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής Σοφία και Μαρία Μουτσίου).

Η καριέρα του Γ. Μούτσιου άρχισε από το τραγούδι καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο. Είχε επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε τραγουδήσει την «Κάρμινα Μπουράνα» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.Το 1960, ο Γ.Μούτσιος δίδαξε και τραγούδησε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

Το 1977 ο Γ.Μούτσιος δημιούργησε θίασο με τη γυναίκα του, Δέσποινα Νικολαΐδου. Με το Εθνικό Θέατρο πήρε μέρος στο Φεστιβάλ των Εθνών στο Παρίσι. Στο ίδιο φεστιβάλ με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στους «Όρνιθες», όπως επίσης και στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Λονδίνο.

Στον κινηματογράφο ο Γ.Μούτσιος έκανε μία από τις πρώτες του επιτυχίες σε ηλικία 20 ετών κι εμφανίστηκε σε πάνω από 50 ταινίες, με τις οποίες έγινε μία ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη μορφή του ελληνικού σινεμά. Χαρακτηριστικές ταινίες ήταν ο «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (1954) , «Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) , «Αχ!.. και να ‘μουν άντρας» (1966),«Τρούμπα ’67» (1967) ,«Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» (1967) , «Η επιστροφή της Μήδειας» (1968), «Εσχάτη προδοσία» (1971), «Ο αντιφασίστας» (1972).  Επίσης, συμμετείχε στην αμερικανική παραγωγή «Ο Λέων της Σπάρτης» («The 300 Spartans», 1962) που γυρίστηκε στην Ελλάδα από τον Ρούντολφ Ματέ.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία του Δημήτρη Κολάτου «Αλέξανδρος και Αϊσέ» (2002).

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b