MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Athens Open Air Film Festival αποσκοπεί στη σύσταση μιας πολιτιστικής όασης ενόψει θέρους για το νομό Αττικής, προτείνοντας την επανασύνδεση του πολίτη με το καθημερινό του περιβάλλον και την επανοικειοποίηση του πανέμορφου αστικού τοπίου, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες της πόλης.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Την Τρίτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μια όμορφη και απλή τελετή στον κατάμεστο, θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας η πρεμιέρα του νέου φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Στην πρεμιέρα προβλήθηκε η ταινία “Rock of Ages” που κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Village Films, ενώ η βραδιά έληξε με ένα πάρτι – φόρο τιμής στην δεκαετία του ’80, με ιδανικούς οικοδεσπότες τους μουσικούς παραγωγούς Μάρκο Φράγκο και Νίκη Ξένου.

Πρόγραμμα

Στις 6 Ιουλίου επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας, με τον Γιάννη Παπαϊωάννου (ION) να ντύνει μουσικά, ζωντανά το φανταστικό ντοκιμαντέρ «The Great White Silence» στην πλατεία Αβησσυνίας, μεταφέροντάς μας, νοερά, σε παγωμένα, «φανταστικά» τοπία του Νοτίου Πόλου με μεθυσμένα ηχοτοπία και ηλεκτρισμένες μελωδίες.

Για τη συνέχεια, 13 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας “τρομοκρατεί” τα Πετράλωνα με την προβολή του καλτ θρίλερ “Παρασκευή και 13” σε ένα πάρκο πάνω από την οδό Τρώων, ανάμεσα σε καλόγουστες φάρσες και ουρλιαχτά, ενώ στις 14 Ιουλίου, το φεστιβάλ γιορτάζει την εθνική επέτειο της Γαλλίας μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προβάλλοντας τη Μασσαλιώτιδα του Ζαν Ρενουάρ στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Το πάρτι συνεχίζεται στις 17 Ιουλίου, όταν και θα προβληθούν οι «Ώρες Κοινής Ησυχίας», με την παρουσία συντελεστών της ταινίας (ο χώρος θα ανακοινωθεί σύντομα και θα βρίσκεται στην Κυψέλη ή στα Πατήσια), ενώ στις 18 Ιουλίου επιστροφή στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας για την πολυαναμενόμενη avant premiere του ταϋλανδέζικου “The Raid” του Γκάρεθ Έβανς, σε ένα εντυπωσιακό φιλμ δράσης.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Τι θα δούμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2026
Cine News
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οσκαρικό πάρτυ λήξης
Φεστιβάλ
WOW – Women of the World: Το φεστιβάλ-ύμνος στις θηλυκότητες επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Cine News
28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 5 συναρπαστικές ταινίες που δεν θα χάσουμε
Cine News
Φεστιβάλ Δράμας: Aνοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών μικρού μήκους για τη 49η διοργάνωση
Παιδί
Φεστιβάλ Ολυμπίας: Οι βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης ταξιδεύουν στην Ταινιοθήκη
Θεατρικά Νέα
Το φετινό Onassis Dance Days ΄26 μάς προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία μεταμόρφωσης
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αναδρομές: Σύγχρονες αναγνώσεις σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες στο Εθνικό
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Cine News
Athens Short Film Festival 2025 στον κινηματογράφο Έλλη