MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
27
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Inside Out μας προσκαλεί να φωτογραφηθούμε για να “πρασινίσει” η πόλη

Το Inside Out προσκαλεί την σιωπηρή πλειοψηφία να γίνει μέρος της “παγκόσμιας ανταλλαγής” με το να πράξει συνειδητά σε παγκόσμιο επίπεδο και να είναι σε εγρήγορση στην καθημερινή ζωή.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Στις 21 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης) και στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος θα ενωθεί μέσα από την ανταλλαγή πορτρέτων από χώρα σε χώρα, που θα δημιουργήσουν, όχι μόνο ένα μωσαϊκό προσώπων, αλλά ένα συνεχιζόμενο, συλλογικό διάλογο, χρησιμοποιώντας την τέχνη και την επικοινωνία σαν καταλύτες για την κοινωνική αλλαγή.
    
Υπάρχουν 21 συμμετέχουσες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων η Αθήνα (Ελλάδα), το Οστιν (Ηνωμένες Πολιτείες), Αβέιρο (Πορτογαλία), Μπαντούνγκ (Ινδονησία), Μπρίσμπαϊν, Μελβούρνη, Σιδνει & Γούλφορντ (Αυστραλία), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Χάνιαν Πρόβινς (Κίνα), Χουάρες και DF (Μεξικό), Λίμα (Περού), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Μαδρίτη (Ισπανία), Μουλχάους (Γαλλία), Λευκωσία (Κύπρος), Βρόκλαο (Πολωνία), Σαντιάγο (Χιλή), Σεούλ (Κορέα) Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Τουνίς (Τυνησία).

Στο όνομα του BE THE CHANGE, η Αθήνα, Ελλάδα, θα επικεντρωθεί στο να “πρασινίσει” την πόλη. Σαν μία από τις λιγότερο πράσινες πόλεις στην Ευρώπη, η Αθήνα έχει την ευκαιρία να ζει παραδειγματικά, φέροντας γνώση αγροτικών και αστικών λύσεων καλλιέργειας επί τάπητος, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο της ζωής του.

To Inside Out Project είναι μία σημαντική ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετάσχουμε με άλλους ανά τον κόσμο προσθέτοντας τις φωνές τους και τα πρόσωπά τους στο δημόσιο προσκήνιο για αυτό στο οποίο πιστεύουν. Από την Ινδία μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ιαπωνία μέχρι την Τυνησία, άνθρωποι συμβάλλουν στο παγκόσμιο κίνημα τέχνης.

Λίγα Λόγια για το Inside Out Project
Το Inside out Project είναι ένα μεγάλης έκτασης συμμετοχικό art project που μεταμορφώνει προσωπικά μηνύματα ταυτότητας σε έργα τέχνης. Είναι μια πρόκληση για όλους να χρησιμοποιήσουν μαυρόασπρα φωτογραφικά πορτρέτα για να ανακαλύψουν, να αποκαλύψουν και να μοιραστούν  ανείπωτες ιστορίες και εικόνες ανθρώπων παγκοσμίως. Αυτές οι ψηφιακές εικόνες που “ανεβαίνουν” στο διαδίκτυο, μετατρέπονται σε πόστερ και στέλνονται στου συνδημιουργούς του project, για να τα εκθέσουν στις δικές τους κοινότητες. Οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σαν μονάδες ή σαν μέρος ενός συνόλου. Τα πόστερ μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, από μία εικόνα στο παράθυρο ενός γραφείου, μέχρι σε έναν τοίχο ενός εγκαταλελειμένου κτιρίου ή ακόμα και σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτές οι “εκθέσεις” θα καταγραφούν, θα αρχειοθετηθούν και θα είναι διαθέσιμες online στο http://www.insideoutproject.net/.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Ημέρες ART/TECH by COSMOTE Telekom: Ένα τριήμερο φεστιβάλ για μία “νέα” τέχνη
Εκδηλώσεις
Σπουδές στη Γαλλία 2026: Η μεγάλη έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουάριου
Εκδηλώσεις
Free City: 8 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Η «Χαμένη Άνοιξη» του Τσίρκα επιστρέφει & ο Χατζιδάκις συναντά το θέατρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, χορός, συναυλίες: Πού θα πάμε και τι θα δούμε αυτό το ΣΚ;
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα (24-25/01)
Εκδηλώσεις
«Ιβάνοφ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί την «Ντάμα Πίκα» - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Going Out
Οι Ημέρες ART/TECH από την COSMOTE TELEKOM έρχονται στην Τεχνόπολη και ξέρουμε τι θα κάνεις (δωρεάν) αυτό το ΠΣΚ
Εκδηλώσεις
«Μπεν και Ίμο» στην Εναλλακτική Σκηνή, ο ονειρικός κόσμος του Δημοσθένη Βουτυρά στο Bios – Όσα θα κάνουμε σήμερα