MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μπαίνει το καλοκαίρι!- Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για 1-3 Ιουνίου

Καλοκαιράκι αρχίζει και μπορεί να μην έρχεται με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά σίγουρα είναι μία αφορμή για απόδραση. Μπορεί να μην είναι όλα ρόδινα στην Ελλάδα, αλλά το ελληνικό καλοκαίρι είναι σίγουρα περιζήτητο διεθνώς. Καιρός να βάλουμε τα μαγιό μας, τα αντηλιακά μας, αλλά να πάμε και σε καμιά πολιτιστική εκδήλωση για να γεμίσουμε και το πνεύμα μας.

author-image Γιώργος Σμυρνής


Παρασκευή 1 Ιουνίου

MOYΣΙΚΗ:

– Καλοκαιρινό swing από τη Nastazia Beikof και τους Jazzuars στην σκηνή του Half Note. Ένα μουσικό ταξίδι στον εκρηκτικό χωροχρόνο της Jazz ξεκινάει από την Αμερική του 30 μέχρι την Αθήνα του 2012. Αγαπημένες συνθέσεις από Cole Porter, Duke Elligton, Juan Tizol, Jerome Kern, Billy Strayhorn, George Gershwin ξαναζωντανεύουν. Από τo swing της Ella Fitzgerald μέχρι τον αισθησιασμό της Alicia Keys & από την χορευτική μπαλάντα μέχρι τους ξέφρενους rock n roll ρυθμούς.

– Βραδιά που θα μείνει στην ιστορία αυτή που θα ζήσουμε στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό με τους Τhe Bet! Το συγκρότημα μας καλεί σε μια ιστορική βραδιά γεμάτη rock, soul και blues ήχους ! Και αυτό γιατί το Live θα κινηματογραφηθεί και θ’ αποτελέσει μέρος ενός μουσικού ντοκιμαντέρ. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2010 και οι πολλαπλές μουσικές τους επιρροές τους έχουν οδηγήσει σε ένα άκρως ασυνήθιστο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Σάββατο 2 Ιουνίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-H Σία Κοσκινά και το συγκρότημα The MusicalManiacs θα εμφανισθούν στην σκηνή του Half Note Jazz Club παρουσιάζοντας όμορφα τραγούδια απο την Παγκόσμια μουσική σκηνή!Το νέο και τόσο ιδιαίτερο Group των Ελλήνων Μιουζικαλομανιακών- “MusicalManiacs gr” έχει ξεκινήσει πια να υπάρχει και είναι γεγονός! Τη βραδιά επιμελείται και παρουσιάζει για άλλη μια φορά η πιο δυνατή εκπρόσωπος του μιούζικαλ στην Ελλάδα, Σία Κοσκινά -που πρόσφατα είδαμε στην επιτυχημένη παράσταση “Αναζητώντας τον Αττίκ” στο το θέατρο Μπάντμιντον.

ΘΕΑΤΡΟ:

Το Low Budget Festival παρουσιάζει έργα τριών γάλλων συγγραφέων στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Ένα από αυτά είναι το «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Ρεμί Ντε Βος σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου. Μια μαύρη κωμωδία που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο. Ένα ατύχημα με την τεφροδόχο αποτελεί την αφορμή για ένα άγριο και διασκεδαστικό παιχνίδι συναισθηματικών εναλλαγών ανάμεσα στο πένθος και στον έρωτα. Τρία πρόσωπα εκτός τόπου και χρόνου που καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους. Όπως παρατηρεί ο μεταφραστής τού έργου Δημήτρης Φίλιας, ο συγγραφέας Ρεμί Ντε Βος διαθέτει μια σύγχρονη ανατρεπτική γραφή που ανοίγει νέα θεατρικά μονοπάτια στην αυγή του 21ου αιώνα.

Κυριακή 3 Ιουνίου

-Η πιο hot κινηματογραφική πρόταση για το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού είναι ενα χολυγουντιανό παραμύθι. “Η Χιονάτη και ο Κυνηγός” του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς επιχειρεί μια μεταφορά του γνωστού παραμυθιού των Γκριμ που κλείνει το μάτι στο σκοτεινό fantasy και την επική περιπέτεια. Επιλέξτε το για το πολύ καλό καστ(Kristen Stewart, Chris Hemsworth και Charlize Theron) , την δουλεμένη αισθητική του, τους πειστικούς φανταστικούς κόσμους τις δυνατές σκηνές δράσης.


– Όταν ένα έργο μυστηρίου έχει πρωταγωνιστεί τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και το σέναριό του υπογράφει μία Σαίξπηρ (Χάνα Σαίξπηρ), αν μη τι άλλο είναι μία πρόταση που ιντριγκάρει. Το Κοράκι έχει ως θέμα έναν κατά συρροήν δολοφόνο που σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης αντιγράφοντας τα βιβλία μυστηρίου του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του Πόε. Ο θρυλικός συγγραφέας τρόμου αρνείται αρχικά, μέχρι που η αρραβωνιαστικιά του πέφτει στα χέρια του δολοφόνου. Ο Πόε συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο σε μια αμείλικτη καταδίωξη. Η ταινία του Τζέιμς ΜακΤιγκ («V for Vendetta») παίρνει ως αφετηρία το μυστήριο που καλύπτει τις τελευταίες μέρες του Έντγκαρ Άλαν Πόε τον οποίο ερμηνεύει ο Τζων Κιούζακ.

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b