MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα… δυνατά τους χαρτιά έβγαλαν Ελλάδα- Κύπρος στη Eurovision

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στην όραση κυρίως και όχι τόσο στην ακοή απευθύνθηκαν οι μουσικές προτάσεις Ελλάδας και Κύπρου. Τόσο η Ελευθερία Ελευθερίου, όσο και η Ήβη Αδάμου, ως ατού είχαν την εξωτερική τους εμφάνιση και όχι τα τραγούδια που ερμήνευαν. Το μίνι κι ο χορός δούλεψαν. Οι δύο χώρες βρέθηκαν στον τελικό μίας- αν κρίνουμε από τον πρώτο ημιτελικό- πραγματικά τραγικής Eurovision, ακόμα και για τα ιδιαίτερα χαμηλά stadards αυτού του θεσμού. Στην πραγματικότητα, μόνο την Στικούδη που δεν επιστράτευσαν Έλληνες ή Κύπριοι κι αυτό μάλλον θα συνέβη, γιατί ως καταξιωμένο sex symbol, είναι ακριβή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Δεν υπήρχε ούτε ένα καλό τραγούδι, αλλά σίγουρα υπήρχαν κάνα- δύο, που ήταν πραγματικά φρικτά! Ειδικά οι Αυστριακοί δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονταν. Και αυτοί που πήγανε στην Eurovision και τραγούδησαν αυτό το κακόηχο πράγμα, αλλά και αυτοί που τους έστειλαν.

Επίσης, με εξέπληξε το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί προκρίθηκαν στον τελικό. Και όχι μόνο προκρίθηκαν, αλλά είναι και ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο! Το είπε άλλωστε και ο Ιρλανδός παρουσιαστής στα παρασκήνια. “Όσο η Ιρλανδία δεν κερδίζει τον διαγωνισμό, θα στέλνει τους Jedward.”  Ούτε το ρώσικο, με τις γηραιές κυρίες, κατάλαβα γιατί πέρασε στον τελικό, ούτε γιατί θεωρείται φαβορί.

Κοντολογίς, οικονομική κρίση έχουμε και οι χώρες έστειλαν ό,τι πιο φτηνό και ό,τι πιο κακόηχο είχαν. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο θεσμός είναι εντελώς παρωχημένος μουσικά. Τα περισσότερα τραγούδια έμοιαζαν με κακέκτυπα των Abba, των Σουηδών που κέρδισαν τον διαγωνισμό το 1974 (σχεδόν πριν 40 χρόνια). Καμία πρωτοτυπία και κυρίως κανένα προσωπικό στοιχείο στις συνθέσεις. Και κανένα ταλέντο. 

Τουλάχιστον, εμείς και η Κύπρος μπορεί να στείλαμε μετριότατα τραγούδια, αλλά στείλαμε ωραίες τραγουδίστριες. Και η επιλογή -με την βοήθεια και του χαμηλότατου επιπέδου του διαγωνισμού συνολικά- δικαιώθηκε. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Ιστορίες
Ο Αύγουστος είναι εκείνο το φόρεμα που δεν φορέσαμε ποτέ
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Art & Culture
Από τη Φρίντα Κάλο στον Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Μια εικαστική περιδιάβαση στο καλοκαιρινό Λονδίνο
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;
Σαν σήμερα
Ανδρέας Μπάρκουλης: Δέκα χρόνια χωρίς τον απόλυτο ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά
Σαν σήμερα
Σωτηρία Μπέλλου: 105 χρόνια από τη γέννηση της πιο αντισυμβατικής ρεμπέτισσας
Επίκαιρα
Η 21η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά
Επίκαιρα
Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ
Επίκαιρα
Μίλτος Τεντόγλου: Νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης
Επίκαιρα
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα – «40άρια» το Σαββατοκύριακο
Επίκαιρα
Καραλής: «Πέταξε» στα 6,16 μ. στη Λωζάνη – Αποθεώθηκε από τον Ντουπλάντις