MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο σχεδιασμός των εκδόσεων Design – Διάλεξη στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Στις 15 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκθέσεων και διαλέξεων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για τον σχεδιασμό των εκδόσεων design υπό Στέγη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα
Ο κόσμος των εκδόσεων βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτόγνωρη περίοδο μετάβασης και επαναπροσδιορισμού του ρόλου αλλά και της φύσεώς του.

Από την πλευρά του περιεχομένου, οι αλλαγές αυτές μπορεί να είναι λίγο ή πολύ σημαντικές, από την πλευρά της μορφής όμως είναι μάλλον συνταρακτικές. Εδώ είναι ακριβώς το σημείο που η συνεισφορά του σχεδιαστή αποκτά ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Ο ρόλος που ανέκαθεν είχε όσον αφορά την πορεία του βιβλίου για να βρει το κοινό του, ήταν ουσιώδης. Το βιβλίο πρέπει από το ράφι να «μιλήσει» στον αναγνώστη και, όταν εκείνος το ξεφυλλίσει, να τον «κρατήσει». Τώρα όμως, καλείται να συνεισφέρει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού του ρόλου των έντυπων εκδόσεων.

Το θέμα αυτό, η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, οι ευκαιρίες, τα προβλήματα και εν τέλει το μέλλον της ελληνικής εκδοτικής βιομηχανίας θα απασχολήσουν εκπροσώπους των εκδοτών, των σχεδιαστών, των συγγραφέων, των επιμελητών εκδόσεων, αλλά και του ευρύτερου κοινού, που θα βρεθούν σε μια ανοιχτή συζήτηση στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b