MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαθήματα επιβίωσης από τον Έκτορα Λυγίζο

Η ανάγκη για επιβίωση στην εποχή μας, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτό το πνεύμα κινείται η νέα ταινία του νεαρού σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζου, που ονομάζεται «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα της ταινίας είναι ένα αγόρι, γύρω στα 22-23, το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει στην Αθήνα του σήμερα. Αλλά επειδή είναι πολύ περήφανο, προσπαθεί να το κάνει χωρίς βοήθεια από κανένα. Όλο το έργο είναι στημένο πάνω στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ένα νέο ηθοποιό, που βγήκε πρόπερσι από το Εθνικό. Επίσης, έχει 3-4 πολύ μικρούς ρόλους, τους οποίους ερμηνεύουν ερασιτέχνες.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Έκτορα Λυγίζο, η ματιά της ταινίας είναι όλη πάνω στον κεντρικό χαρακτήρα. «Ό,τι βλέπουμε γύρω είναι συμπτωματικό. Παρακολουθείς επί μιάμιση έναν άνθρωπο να προσπαθεί να επιβιώσει.»

Η ταινία γυρίσθηκε το Νοέμβριο και καταβάλλονται προσπάθειες να πάρει μέρος σε κάποιο από τα φεστιβάλ του καλοκαιριού. Από το σε ποιο φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα, θα εξαρτηθεί και το πότε θα βγει στις αίθουσες. Οι συντελεστές της ταινίας υπολογίζουν ότι η πρεμιέρα θα γίνει του χρόνου: το 2012-13.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b