MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διάλεξη του Καθηγητή Μανόλη Κορέ στο Megaron Plus

Την Τρίτη 20 Μαρτίου φιλοξενείται στο Megaron Plus ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Μανόλης Κορές, ο οποίος θα δώσει διάλεξη για το Ηρώδειο, την ιστορία και την αρχιτεκτονική του.

Monopoli Team

Ο αρχιτέκτονας, φανερώνοντας το ενδιαφέρον του για την κλασική αρχιτεκτονική, θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Στεγασμένοι χώροι μουσικής της Αρχαιότητας: το Ηρώδειο». Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Διάζωμα, του οποίου στόχος είναι η ανάδειξη, η προστασία και η ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητά μας.
Πολλοί επιστήμονες θεωρούν πως το Ηρώδειο επέβαλλε την απαλλοτρίωση κάθε ιδιοκτησίας επί τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων, ούτε υφίσταται κάποιο είδος αρχαίας τεχνολογίας κατάλληλης για την πλήρη κάλυψη τέτοιου τεράστιου χώρου με βαριά ξύλινη στέγη, χωρίς ενδιάμεσα στηρίγματα.

Ο Μανόλης Κορρές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Είναι Δρ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Ph.D. honoris causa από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Συμμετείχε στα Έργα της Ακροπόλεως (1975, 1983-1999), στην Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (2000-2005), στα έργα του Διονυσιακού Θεάτρου (1981-1982).
Έχει λάβει υποτροφίες (Υπ. Παιδείας, DAAD, DAI, Princeton University, Fulbright, Alexander von Hambolt) και τιμητικές διακρίσεις (Χάλκινο Μετάλλιο Ακαδημίας Αθηνών, Αργυρούν Μετάλλιο Academie d’ Architecture, Paris, Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικος), είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (μεταξύ άλλων το Pensylvania University και το Berkeley University), έχει συγγράψει 10 βιβλία και 100 επιστημονικά άρθρα και έχει επίσης δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Megaron Plus: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ. 210 7282333

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b