MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Hμερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Αθήνα: Η κρίση της μνήμης”

Η ημερίδα με τίτλο “Αθήνα: Η κρίση της μνήμης”, αφιερωμένη στη μνήμη του Λάκη Σάντα, διοργανώνεται την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 στο αμφιθέατρο Δρακόπολυος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το εργαστήρι Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του τμήματος ΕΜΜΕ.

Monopoli Team

Στην εκδήλωση θα διερευνηθούν οι επιπτώσεις από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του πλανήτη καθώς αυτή η επίθεση στοχεύει τη μνήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Είναι επίθεση που επιχειρεί σήμερα να σβήσει το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και την άυλη κληρονομιά του τόπου, καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια των πολιτών του, στοχεύοντας τα μνημεία του και επιτάσσοντας στην πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων να υπογράψει το αποικιακό Β’ Μνημόνιο.

Ωστόσο, η μνήμη ως συνώνυμο της α-λήθειας, της μη λήθης, είναι ο πρώτος και κύριος πόλος αντίστασης από τον Μακρυγιάννη μέχρι τον Μανώλη Γλέζο, που πρωτοστατεί στον αγώνα για το χρέος, και τον εκλιπόντα Λάκη Σάντα. Η αντίσταση είναι αυτή που κάνει τη μνήμη δρώσα, και δυναμώνει την κρίση της, τη δυνατότητά της να κρίνει, να διακρίνει, να φωτίζει την απελευθερωτική πράξη, που σήμερα την έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Θα χαιρετίσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώσης Πελεγρίνης.
Θα μιλήσουν οι Μανώλης Γλέζος, Αντώνης Βολανάκης, Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Μαστροδήμος, Κορνηλία Πουλοπούλου, Πέπη Ρηγοπούλου, Μυρτώ Ρήγου, Αλεξάνδρα Σάντα, Γεωργία Σάντα, Αριστομένης Συγγελάκης
Συντονίζει ο Γιώργος Μανιάτης.

Οργάνωση: Ζωή Κάτση, Καλλιόπη Ελιμιανδή

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, 5-8μμ.
Αμφιθέατρο Δρακόπολυος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30
Είσοδος ελεύθερη. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b