MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αντιδράσεις ξεσηκώνει η ταινία για τον Μπιν Λάντεν!

Η ταινία που η βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου γυρίζει για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία!

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Η αμερικανίδα σκηνοθέτις, μετά τον οσκαρικό θρίαμβο του «The Hurt Locker» που είχε σχέση με την αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, συνεχίζει να ασχολείται με καυτές εμπόλεμες ζώνες της εποχής μας. Η νέα της ταινία «Zero Darh Thirty» έχει ως θέμα την αναζήτηση και καταδίωξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, που έληξε τον προηγούμενο Μάιο με την εκτέλεση του διαβόητου τρομοκράτη από Αμερικανούς κομάντο.

Η Κάθριν Μπίγκελοου έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα στην ινδική πόλη Τσαντιγκάρ, αντιμετωπίζοντας όμως οργισμένες αντιδράσεις από συντηρητικούς κατοίκους και παράγοντες. Αιτία είναι η εχθρότητα των Ινδών (ειδικά των Ινδουιστών στο θρήσκευμα) απέναντι στο μουσουλμανικό Πακιστάν, με τις δύο χώρες να έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους από το 1947. Η παραγωγή της ταινίας, μετά την άρνηση του Πακιστάν να γίνουν εκεί τα γυρίσματα, έχει κυριολεκτικά ‘μεταμορφώσει’ μέρος της ινδικής πόλης σε πακιστανικό έδαφος, κάτι που οι ντόπιοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι…

Περισσότερα από Cine News