MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λούλης εναντίον Ζέτας Μακρυπούλια- Ξανά;

Δεν υπάρχουν πολλοί σταρ στην ελληνική showbiz και τα θέματα, μοιραία, διαρκώς ανακυκλώνονται. Τόσο πολύ, που το δίλημμα είναι ή δεν είναι ηθοποιός η Ζέτα Μακρυπούλια μοιάζει πιο άλυτο και από το παλαιστινιακό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα επανέφερε μια συνέντευξη του Χρήστου Λούλη στο Star. Λέω μια συνέντευξη του Λούλη και όχι ο ίδιος ο Λούλης, για δύο λόγους: Ο ένας είναι ότι οι δημοσιογράφοι ορίζουν τα θέματα με τις ερωτήσεις που κάνουν. Ρώτησαν το Λούλη για τη Μακρυπούλια κι αυτός απάντησε. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτό που απάντησε δεν ήταν ακριβώς αυτό που πλάσαραν οι δημοσιογράφοι μετά, ούτως ώστε να ανακυκλώσουν το θέμα Μακρυπούλια και η ηθοποιία. Η Μακρυπούλια πουλάει, οπότε αυτήν θέλουν να παίξουν.

Ο Λούλης στην ερώτηση απάντησε ότι θεωρεί συναδέλφους του αυτήν την περίοδο τους ηθοποιούς που βιοπορίζονται από το θέατρο. Αυτή η άποψη, βέβαια, είναι πολύ περιοριστική και το καταλαβαίνει κι ο ίδιος. Γι’ αυτό στη συνέχεια, σχετικοποίησε τη θέση του, λέγοντας πως αν στο μέλλον αλλάξουν τα πράγματα και παίζει και στην τηλεόραση, θα θεωρεί συναδέλφους του όσους παίζουν και στην τηλεόραση. (Έτσι κι αλλιώς ο Χρήστος Λούλης, αυτήν την περίοδο συμμετέχει και στην ταινία ο Παράδεισος του Παναγιώτη Φαφούτη, άρα δεν δουλεύει μόνο στο θέατρο, αλλά και στο σινεμά).

Οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια είπαν ότι ο Λούλης λέει πως ηθοποιοί είναι μόνο όσοι παίζουν στο θέατρο. Η Μακρυπούλια δεν παίζει στο θέατρο, άρα ο Λούλης ξαναλέει πως η Μακρυπούλια δεν είναι ηθοποιός. Ως ένα βαθμό το υπονόησε, αλλά δεν το είπε ούτε ξεκάθαρα, ούτε αυτή ήταν η βάση του σκεπτικού. Αυτή η συνέντευξη έδωσε λαβή σε διάφορους ανθρώπους του Star να μιλήσουν για ψευτοκουλτουριάρηδες και άλλα συναφή.

Το έχω πει και σε άλλο άρθρο. Το αν είναι ηθοποιός ή όχι η Μακρυπούλια είναι ένα παραπλανητικό ερώτημα. Προφανώς, εφόσον δουλεύει κάπου ως ηθοποιός, είναι ηθοποιός. Όταν δεν δουλεύει, δεν είναι. Το αν είναι καλή ηθοποιός είναι το ζήτημα. Όταν έκανε την επιτυχία με το Παρά Πέντε, την θεωρούσα σαφώς υπερτιμημένη.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τις δηλώσεις του Λούλη, θεωρώ ότι με την απάντηση του εννοούσε ότι μοιράζεται τις ίδιες βιοποριστικές και καλλιτεχνικές αγωνίες και ζει στις ίδιες, πάνω- κάτω, εργασιακές καταστάσεις μόνο με τους ηθοποιούς του θεάτρου. Φαντάζομαι (και ελπίζω) ότι δεν μιλούσε ως απονεμητής του τίτλου του ηθοποιού. Ηθοποιό σε κάνουν οι δραματικές σχολές και ο κόσμος. Και τελικά, η διαδρομή σου στο χώρο- θεατρικό, κινηματογραφικό, τηλεοπτικό. Δεν σε κάνουν οι δηλώσεις κάποιου άλλου ηθοποιού. Ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική στο παίξιμο κάποιου συναδέλφου του, αλλά δεν μπορεί να ορίζει ποιός είναι συνάδελφος του.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b