MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σούπερ- γκαντέμης και στην Ισπανία ο… Μητσοτάκης!

Το έχει το όνομα; Τι να πει κανείς; Ολόκληρο χωριό στην Ισπανία έπαιξε το ισπανικό λόττο και κέρδισε 722 εκατ. ευρώ. Μόνο ένας κάτοικος δεν έπαιξε και αυτός ήταν Έλληνας! Γκαντέμικο έθνος είμαστε, θα πείτε. Όμως, θα αλλάξετε γνώμη αν μάθετε το όνομα του Έλληνα: Κωστής Μητσοτάκης!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του χωριού Σοντέτο,  βορειανατολικά της Βαρκελώνης, αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους, που τελικά απέφεραν 722 εκατομύρια. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών.  Κάποιοι από τους νικητές είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι πιο γκαντέμηδες από αυτούς κέρδισαν ένα μίνιμουμ 130.000 δολαρίων.

Ο μοναδικός που έμεινε εκτός κερδών ήταν ο Έλληνας Κωστής Μητσοτάκης,  διότι οι κάτοικοι που πουλούσαν τους λαχνούς είχαν προσπεράσει το σπίτι του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα New York Times. Άρα δεν φταίει ο ίδιος, αλλά οι κάτοικοι του χωριού.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι παραγωγός ταινιών και βρέθηκε εκεί για μια γυναίκα. Και μάλλον τα έχει πάρει με την τύχη του. Σκέφτεται να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι οι φτωχοί κάτοικοι του χωριού έγιναν πλέον πλούσιοι και να τα “βροντήξει “και να φύγει, πουλώντας την περιουσία του στο χωριό.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b