MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Μυστήριο της Ζωής, ψηφιακή παράσταση στο Πλανητάριο

Το “Μυστήριο της Ζωής” είναι η νέα ψηφιακή παράσταση που παρουσιάζει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σε ειδική εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Το “Μυστήριο της Ζωής” είναι η πρώτη μιας τριλογίας παραστάσεων αφιερωμένων στις διάφορες πτυχές του ερωτήματος για το αν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν. Πραγματεύεται την εμφάνιση της ζωής στη Γη και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου.

 Η παράσταση ξεκινάει με μία παρουσίαση της γέννησης του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, και συνεχίζει περιγράφοντας τους δομικούς λίθους της ζωής, ορισμένες από τις βασικές θεωρίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με την απαρχή και τα πρώτα βήματα της ζωής, τις περίφημες θεωρίες του Δαρβίνου για την Εξέλιξη, καθώς και τη σημασία που έχει η μελέτη των απολιθωμάτων στην αποκρυπτογράφηση του τρόπου με τον οποίον εξελίχθηκε η ζωή στο διάβα των γεωλογικών αιώνων.

Γίνεται προς τιμήν του συνεργάτη του Ομίλου Ευγενίδη, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, του οποίου το δίτομο έργο, “Η Ζωή σ’ Επίπεδο Μορίων” (Ίδρυμα Ευγενίδου, 2007), αποτέλεσε τη βάση της παράστασης.

Οι τρισδιάστατες σκηνές εικονικής πραγματικότητας της παράστασης βασίζονται στην τριεθνή συνεργασία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, του Πλανηταρίου Μόρισον στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και της Ολλανδικής εταιρείας Mirage 3D στη Χάγη. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Ryan Wyatt (Πλανητάριο Μόρισον) και ο Robin Sip (Μιράζ 3D), ενώ τη σεναριακή προσέγγιση και προσαρμογή των σκηνών της ελληνικής παράστασης έκανε ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Σιμόπουλος. Την παράσταση αφηγείται στα Ελληνικά η Θέμις Μπαζάκα, ο Κοσμάς Δεβελέγκας και ο Γιάννης Στεφόπουλος, ενώ στην Αγγλική εκδοχή ακούγεται η Jodie Foster, o Tony Maples και o Michael Harrigan. Το sound design είναι του Στέφανου Κωνσταντινίδη, η μίξη ήχου του Αναστάσιου Κατσάρη, ενώ την ηχογράφηση της μουσικής του Μίμη Πλέσσα έκανε ο Νάσσος Σωπύλης.

Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό – ώρες 20:30 και 21:30. Τα δελτία εισόδου τα οποία είναι απαραίτητα για την είσοδο θα αρχίσουν να διανέμονται από το ταμείο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου από τις 19:30 της ιδίας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Την ίδια ημέρα (Τρίτη 31 Ιανουαρίου ) στις 19:00, ταυτόχρονα με την παρουσίαση της νέας ψηφιακής παράστασης, το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιεί τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Χρύσας Νικολέρη, με τίτλο “Diaries”.

Διάρκεια έκθεσης: 31 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2012.
Ώρες επισκέψεων καθημερινά: 10:00 – 20:30.

Πληροφορίες: www.eugenfound.edu.gr

Τιμή εισιτηρίου: 6 Ευρώ για τους ενήλικες και 4 Ευρώ για τα παιδιά.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b