MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απ. Γκλέτσος: Ο κομμουνιστής που βουτάει για το σταυρό

Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών είχε πει ο Μαρξ και αυτή είναι η επίσημη γραμμή των κομουνιστών μέχρι σήμερα. Όμως ο μαρξιστής celebrity και δυναμικός δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος (που συνδέεται πολιτικά με το ΚΚΕ) ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Και στην γιορτή των Θεοφανείων βούτηξε στα παγωμένα νερά για τον σταυρό!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Φυσικά, επειδή έγινε σε ώρα πρωινής ζώνης το συμβάν και λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του ηθοποιού- δημάρχου, έγινε μάχη των δύο μεγαλύτερων καναλιών (ΜEGA- ANT1) για την κάλυψη του γεγονότος. Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας ήταν αρκετά ειρωνικός, διότι είχε ενοχληθεί που έπρεπε να μοιραστεί το θέμα του με τους ανταγωνιστές του.

Ο Απ. Γκλέτσος ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ως δικαιολογία για την βουτιά του. Ίσως να το έχει τάμα ή κάτι τέτοιο. Και ντυμένος με αρκετά προστατευτικά, βούτηξε για να πιάσει το σταυρό, ακολουθώντας το χριστιανικό αυτό έθιμο.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα “ψευδογεγονότα” που κατασκευάζει η τηλεόραση ή για την κόντρα των δύο μεγαλύτερων καναλιών της Ελλάδας, για ένα γεγονός που δεν έχει πραγματικά καμία ουσία. Προφανώς, όμως, για να ασχολούμαστε όλοι με αυτό, κάποια σημασία πρέπει να έχει το event.

Αυτό που κάνει σε μένα εντύπωση είναι ότι υπάρχει μία ελευθερία τους τηλε-σταρ του ΚΚΕ- Λιάνα Κανέλλη και Απ. Γκλέτσο– να διαχειρίζονται την τηλεοπτική τους εικόνα κατά το δοκούν. Τα υπόλοιπα στελέχη του πιο δογματικού αριστερού κόμματος στην Ελλάδα ακολουθούν πιστά- σε πείσμα των καιρών- τις μαρξιστικές και λενινιστικές- σταλινικές γραμμές σε όλα τα θέματα και οπωσδήποτε σε αυτό της θρησκείας. Κι όμως, Κανέλλη και Γκλέτσος ακολουθούν την συνείδησή τους, που τους κάνει πιο δημοφιλής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά κατά τη γνώμη μου κάπως λιγότερο κομμουνιστές.

Φαίνεται πως από τη στιγμή που δεν συγκρούονται με τις οικονομικές θεωρίες του ΚΚΕ, τότε δεν πειράζει αν είναι και λίγο ορθόδοξοι. Έτσι κι αλλιώς, φέρνουν ψήφους με την δημοφιλία τους και την δυνατότητά τους να τραβούν και να χειρίζονται τις κάμερες. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αυτό είναι το ζητούμενο σε όλα τα κόμματα- ακόμα και στο “αγωνιζόμενο για τα συμφέροντα του λαού” ΚΚΕ. Εξάλλου, η ιδεολογική σύγχυση υπήρχε πάντα και υπάρχει στις μέρες μας ακόμα εντονότερη. Μαζί με τον Γκλέτσο, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, βουτάει κάποιος με τον Τσε Γκεβάρα τατουάζ!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b