MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στα μαχαίρια για τις ταινίες τους Angelina και Madonna

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Angelina Jolie και Madonna. Οι δύο διάσημες γυναίκες, από ντίβες του σινεμά και της μουσικής, αποφάσισαν να γυρίσουν και οι δύο ταινίες από το πόστο του σκηνοθέτη. Οι ταινίες αυτές βγαίνουν ταυτόχρονα στις αίθουσες των ΗΠΑ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο σταρ- σκηνοθέτιδες να κονταροχτυπιούνται.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, το “In the Land of Blood and Honey” της Jolie και το “W.E.” της Madonna τραβάνε και τα δύο μεγάλη δημοσιότητα. Αυτό έχει “τσιτώσει” τα νεύρα της Angelina, η οποία θεωρεί πως με την καριέρα της στο σινεμά δεν αξίζει συγκρίσεις με την βασίλισσα της pop.

Σύμφωνα με πληφορίες, η Jolie ειρωνεύεται με κάθε ευκαιρία τη Madonna, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σκηνοθέτις ούτε και ηθοποιός.

Ως γνωστόν, η Madonna, αν και πολλές φορές προσπάθησε να κάνει καριέρα στο σινεμά, δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στον χώρο, ούτε να έχει κάποια επιτυχία στο ενεργητικό της.

Στην ταινία της Angelina Jolie προσπαθεί να εξερευνήσει τον πόλεμο στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, τον πιο αιματηρό πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως περιγράφει η ίδια την ταινία της, πρόκειται για το εντελώς αντίθετο του Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Ο Ajla (Βόσνιος) και η Danijel (Σερβίδα) είναι δύο νέοι που βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αλλά όμως τους λένε πως δεν μπορούν να είναι μαζί, γιατί είναι διαφορετικοί.

H ταινία της Madonna είναι εξίσου μεγαλεπίβολη, αλλά περισσότερο εμπορική, ως κόνσεπτ. Επίσης, βασίζεται στο ρομάντζο, φτιάχντας μια ταινία που συγκρίνει αφενός τον έρωτα του βασιλιά Eδουάρδο 8 της Αγγλίας με την διαζευγμένη Αμερικάνα Wallis Simpson με έναν καθημερινό έρωτα, αυτόν μιας παντρεμένης γυναίκας με έναν Ρώσο σωματοφύλακα.

Κρίνοντας από τα story, το έργο της Jolie δείχνει πολύ πιο σοβαρό.  Το έργο της Madonna βασίζεται σε μια ιστορία που την έχουν κάνει πια λάστιχο στο Hollywood, αυτήν του Βρετανού Βασιλιά που αρνήθηκε το θρόνο του για τον έρωτα μιας αμερικάνας. Και με δεδομένη την μέχρι τώρα κινηματογραφική καριέρα της pop star, δεν ελπίζουμε και σε κάποια πρωτοποριακή προσέγγιση του θέματος. Άλλωστε, οι μέχρι τώρα κριτικές για το έργο είναι σφαγιαστικές!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b