MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέο κρασί από τη σειρά Ραψάνη Tsantali

Το ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE, το νέο κρασί τετραετούς παλαίωσης εμπλουτίζει τη σειρά ΡΑΨΑΝΗ TSANTALI

Monopoli Team

Αυτός ο οίνος παράγεται σε μεγάλο υψόμετρο (κοντά στα 650 μέτρα) στους αμπελώνες της TSANTALI, στον Όλυμπο. Οι ιδιαίτερες κλιματικές και μορφολογικές συνθήκες της περιοχής επιτρέπουν την αργή και πλήρη ωρίμανση των σταφυλιών των ποικιλιών Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό, ενισχύοντας το αρωματικό δυναμικό και την πλούσια γεύση τους.

Μετά τη συγκομιδή και την οινοποίηση, ο οίνος παλαιώνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για έως και δύο χρόνια, ενώ ακολουθεί αντίστοιχη αναγωγική παλαίωση σε φιάλες πριν από τη διάθεσή του στην αγορά.

Το ΡΑΨΑΝΗ GRAND RESERVE διακρίνεται για το βαθύ ερυθρό χρώμα με ανταύγειες που εντυπωσιάζει στο ποτήρι. Στη μύτη ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο που συνδυάζει με τον πλέον εκλεπτυσμένο τρόπο αρώματα από ώριμα μικρά κόκκινα φρούτα (βατόμουρο και δαμάσκηνο) και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό και πληθωρικό χάρη στη νευρώδη οξύτητα και τις στιβαρές τανίνες. Είναι μια θαυμάσια επιλογή για να συνοδεύσει κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα τυριά. Σερβίρεται στους 18-19oC.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/9XISbNYsmfs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b