MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφού δε μας σώζουν οι πολιτικοί, θα μας σώσουν οι σωσίες τους!

Ότι η Ελλάδα είναι χώρα του χαβαλέ, είναι γνωστό. Επίσης γνωστό είναι ότι μια ζωή περιμένει σωτήρες. Αυτό το βλέπουμε στην ελληνική ποίηση. Το “περιμένοντας τους βαρβάρους” του Καβάφη είναι χαρακτηριστικό. Οι Βάρβαροι αναμένονται σαν σωτήρες. Κι όταν ξαφνικά ο ποιητής αποφασίζει να τους εξαφανίσει, στον κόσμο, τον παραφουσκωμένο με προσδοκίες, επικρατεί τεράστια κατήφεια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Και η Ελλάδα σήμερα περιμένει τους δικούς της “βαρβάρους”. Έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, αλλά παράλληλα έχοντας μάθει να περιμένει τα πάντα από το πολιτικό σύστημα, βρίσκεται σε μια αντίστοιχη κατάσταση με την πόλη που ακούει πως οι βάρβαροι δεν πρόκειται να έρθουν κι ότι βάρβαροι πια δεν υπάρχουν. Και μέσα στο σκοτάδι της έλλειψης ελπίδας και προσδοκιών, γίνεται “φως στο τούνελ” ο ελληνικός χαβαλές.

Μόνο έτσι μπορώ να προσεγγίσω όλον αυτό τον ντόρο που γίνεται 3 μέρες τώρα με τον χεβιμεταλά σωσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο βρετανός Steve Grimmett, ο επονομαζόμενος και “σωσίας Μπένι” έγινε διάσημος στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια τον έκαναν διάσημο οι Ράδιο Αρβύλα και η αναπαραγωγή της εκπομπής τους σε αμέτρητα άλλα Media. Εφημερίδες πλέον τον έχουν πρωτοσέλιδο, του παίρνουν συνεντεύξεις, κομπάζουν ότι κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να μιλήσουν μαζί του (λες και εντόπισαν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!)

Ο χεβιμεταλάς, σύμφωνα με τα ελληνικά Media, ακριβώς λόγω της ομοιότητας του με τον Υπουργό Οικονομικών, δικαιούται να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση “Έτσι θα βγείτε από την κρίση” γράφει μία εφημερίδα, που φιλοξενεί συνέντευξη του “σωσία Μπένι”.

Αφού δεν μπορούν να μας σώσουν οι πολιτικοί, ψάχνουμε τη σωτηρία στους σωσίες! Ο αθάνατος ελληνικός χαβαλές ήρθε κι έδεσε με την αναζήτηση σωτήρων.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ευρώπη: Ζημιές €43 δισ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού
Επίκαιρα
AI στα σχολεία: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Επίκαιρα
«Πρεμιέρα» σε 6 περιοχές για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
Δύο χρόνια μετά τον Daniel – Έχει αλλάξει κάτι;
Επίκαιρα
Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου στα Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Επίκαιρα
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Τι αλλάζει από φέτος
Art & Culture
15 χρόνια Στέγη, 50 χρόνια Ίδρυμα Ωνάση: Τι φέρνει ο δημιουργικός τους χειμώνας
Επίκαιρα
Στην Αθήνα το Final Four της EuroLeague το 2026
Επίκαιρα
Απεργία ταξί: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας
Επίκαιρα
Μηδενικός φόρος: Ποιους αφορά;
Ιστορίες
Η Αθήνα τη Νύχτα – Η επιστροφή: Ενοίκια, έρωτας και Υπερεγώ
Επίκαιρα
Hellenic Train: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί