MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ομιλία της εικαστικού Lynda Benglis στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η εικαστικός Lynda Benglis μιλάει για τo έργο της, στo πλαίσιο της έκθεσης “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα” και του ερευνητικού προγράμματος “Τι να κάνουμε;”.

Monopoli Team

Η ομιλία της Benglis εντάσσεται στο πρόγραμμα “Τι να κάνουμε;”, στο πλαίσιο του οποίου το Μουσείο προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς και διανοούμενους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις απόψεις τους γύρω από τα ελληνικά και διεθνή θέματα αιχμής, σε συμφωνία με το τρέχον εικαστικό πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης του Μουσείου. Το πρόγραμμα επιμελείται η ιστορικός τέχνης, Μαρίνα Βρανοπούλου.

Η ομιλία θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Την ομιλία συντονίζει η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης Νάντια Αργυροπούλου.

Η Lynda Benglis (Λίντα Μπένγκλις) είναι γλύπτρια ελληνικής καταγωγής.  Zει και εργάζεται μεταξύ Νέας Υόρκης, Σάντα Φε, Καστελόριζου και Αχμενταπάντ στην Ινδία. Ξεκινώντας την καριέρα της ως ζωγράφος και γλύπτρια στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 στη Νέα Υόρκη, γίνεται περισσότερο γνωστή για τα πρωτοπόρα, προκλητικά έργα της, τα οποία αμφισβήτησαν τις ρίζες του μοντερνισμού και του μινιμαλισμού. Σε αντίθεση με τη μινιμαλιστική γλυπτική, τα έργα της Benglis διαποτίζονται από οργανικά στοιχεία, με ζωντανά χρώματα και ερωτικές φόρμες που χαρακτηρίζονται από την αμεσότητα και τη φυσικότητά τους.
Συμπρωταγωνίστρια του μεταμοντερνισμού, μαζί με τους Richard Serra (Ρίτσαρντ Σέρρα), Eva Hesse (Έυα Χες) και Bruce Nauman (Μπρους Νάουμαν), το ενδιαφέρον της Benglis στη διαδικασία -την παραγωγή του έργου τέχνης- την οδήγησε στην επέκταση των πιθανοτήτων των υλικών και στην τεχνική της κηρογραφίας. Η πιο γνωστή δουλειά της που διέπρεψε στη διεθνή σκηνή τη δεκαετία του ’70 είναι τα γλυπτά από χυτό λάτεξ, τα γλυπτά με πτυχώσεις, τα έργα της από πολυουρεθάνη που εμφανίζονται σαν χυτοί στο δάπεδο πίνακες ζωγραφικής, καθώς και τα γλυπτά από φύλλο χρυσού, τσίγκο και αλουμίνιο, δύο από τα οποία εκτίθενται στην έκθεση “The Last Grand Tour. Σύγχρονοι Περιηγητές στην Ελλάδα”.

Πληροφορίες:
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρα: 19.00 – 20.30
Είσοδος ελεύθερη
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Τηλ.: 210 7228321-3

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
“Όλα πρέπει να αλλάξουν”: Στην 9η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης η τέχνη καλεί σε ριζική αλλαγή
Εικαστικά
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Εικαστικά
Βανδαλισμός του «Χορού του Ζαλόγγου» του Ζογγολόπουλου από τον Δήμο Πρεβέζης
Εικαστικά
Ελληνικός μήνας στο Λονδίνο – 50 χρόνια μετά: Έκθεση στο ΕΜΣΤ για την καλλιτεχνική πρωτοπορία εκτός συνόρων
Art & Culture
O Juergen Teller σε προσκαλεί να κοιτάξεις, να νιώσεις, να ονειρευτείς
Εικαστικά
Λούβρο: Ληστές άρπαξαν βασιλικά κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας
Εικαστικά
Athens Wine & Art Festival στο Κτήριο Ολυμπιάς
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξεκινά το πλούσιο πρόγραμμα βιωματικών δράσεων για ενήλικες
Art & Culture
All Aboard: Η μετάβαση ως τέχνη στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Εικαστικά
ΗΠΑ: Σε δημοπρασία 30 πίνακες του Bob Ross για τη στήριξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Εικαστικά
Ίδρυμα Γουλανδρή: Ξεναγήσεις και παιδικό θέατρο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Εικαστικά
Art Explora Festival: Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια του πρώτου πλωτού μουσείου στον Πειραιά