MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για το θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος έφυγε τα χαράματα της 25ης Ιουλίου 2011, σε ηλικία 90 ετών.

Monopoli Team

Τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα διεθνώς έχουν ήδη δημοσιεύσει και συνεχίζουν να δημοσιεύουν αφιερώματα για τον μεγάλο δημιουργό, εγκωμιάζοντας το συνολικό έργο του και τις μεγάλες του επιτυχίες.

 

Στην Ελλάδα και την Κύπρο η απώλεια του σκηνοθέτη που «έβαλε» την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση. Πλήθος ανθρώπων από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτικού κόσμου, φορείς αλλά και θαυμαστές του έργου του εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό του Μιχάλη Κακογιάννη. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και μηνύματα φτάνουν από παντού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που αποτέλεσε για τον ίδιο, όνειρο ζωής.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, (Σκουφά 34), την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, στις 16:00.

Ακολούθως, και μετά από επιθυμία του εκλιπόντος, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, “ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα”, δημοσία δαπάνη.

 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοινώνει ότι για όλους όσοι θα ήθελαν αντί για στεφάνι να προσφέρουν δωρεά στο ΙΜΚ, ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός είναι:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αριθμός Λογαριασμού 708/296 004-47

IBAN code GR1701107080000070829600447

SWIFT code ETHNGRAA

Απαραίτητη είναι η αναγραφή του ονόματος, της διεύθυνσης και του τηλεφώνου του αποστολέα.

 

Επίσης, βιβλία συλλυπητηρίων έχουν ανοίξει τόσο στο σπίτι του σκηνοθέτη, όσο και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b