MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Το Τρένο στο Ρουφ”: Τι θα δούμε τη θεατρική περίοδο 2011-2012

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα προτείνει για την ερχόμενη θεατρική σεζόν 2011-12 η Τατιάνα Λύγαρη στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Monopoli Team

Στον σιδηροδρομικό πολιτιστικό πολυχώρο που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ, πρόκειται να παρουσιαστούν 7 παραγωγές, ενώ στην πορεία θα προστεθούν και επιπλέον παράλληλες δράσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

«Ένας Όμηρος» του Brendan Behan

 

Στο Θεατρικό Βαγόνι, την Κεντρική Σκηνή του Τρένου-Θεάτρου, παρουσιάζεται το θεατρικό έργο “Ένας Όμηρος” του Brendan Behan (Μπρένταν Μπήαν), ενός από τους σημαντικούς Ιρλανδούς συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα μπορντέλο στο Δουβλίνο, όπου συχνάζουν πόρνες, τραβεστί, πρώην επαναστάτες και απόκληροι της κοινωνίας. Σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα που αντανακλά την παραμόρφωση της κοινωνίας, ένας νεαρός Άγγλος στρατιώτης κρατείται όμηρος σαν αντίποινα για τη φυλάκιση ενός νεαρού μέλους του IRA, που πρόκειται να απαγχονιστεί σε μία φυλακή του Μπέλφαστ. Μέσα σ’ αυτήν την παράδοξη ομήγυρη ξετυλίγεται μία ερωτική ιστορία στον αντίποδα των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Συντελεστές: Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας – Βούλα Δαμιανάκου, Μουσική σύνθεση: Μίκης Θεοδωράκης, Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη, Σκηνικά – κοστούμια: Ντόρα Λελούδα – Δανάη Κουρέτα, Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Σαπροβαλάκης, Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου, Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτις: Αλκυώνη Βαλσάρη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Μιχάλης Αφολαγιάν, Έλενα Αραπίδη, Θανάσης Βλαβιανός, Δάφνη Καφετζή, Παναγιώτης Κλίνης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βασίλης Πουλάκος, Κωστής Τζανοκωστάκης, Έλενα Χατζηαυξέντη και ο μουσικός Απόστολος Θεοδοσίου.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Το Διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα», του Ηλία Μαμαλάκη

 

Στην παιδική σκηνή του Τρένου στο Ρουφ μετά τους συγγραφείς Ευγένιο Τριβιζά και Πέτρο Χατζόπουλο, τη φετινή σεζόν, τη σκυτάλη παίρνει ο καταξιωμένος στον χώρο της συγγραφής και της γαστρονομίας Ηλίας Μαμαλάκης στην πρώτη του θεατρική συγγραφική παρουσία. Με τη «ζουμερή» του πένα γράφει ένα καινούργιο παιδικό θεατρικό έργο ειδικά για το Τρένο-Θέατρο με τίτλο «Το Διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα».

Μαζί με τον πολυταξιδεμένο γνωστό συγγραφέα – μάγειρα, την σκηνοθέτιδα Τατιάνα Λύγαρη και έναν θίασο άξιων ηθοποιών οι μικροί θεατές επιβιβάζονται στο Διαστημότρενο για ταξίδια μακρινά και ενώνουν την αγάπη τους για το θέατρο, το ταξίδι, την επικοινωνία και το… καλό φαγητό!

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη, Σκηνικά – κοστούμια: Ντόρα Λελούδα – Δανάη Κουρέτα, Μουσική: Άλκηστης Ραυτοπούλου, Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου, Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Βίντεο-μοντάζ: Alessandro Spiliotopulos, Βοηθός σκηνοθέτις:  Αλκυώνη Βαλσάρη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Μιχάλης Αφολαγιάν, Δάφνη Καφετζή, Παναγιώτης Κλίνης, Στέφη

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ORIENT EXPRESS

«FaKeBook Stories»

Στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express παρουσιάζεται η μουσικοθεατρική παράσταση “FaKeBook Stories” σε συνεργασία με τo μουσικό συγκρότημα Vice Versa και τη χορογράφο Πέπη Ζαχαροπούλου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση, όπου η μουσική και ο σύγχρονος χορός αφηγούνται τις παράλληλες ζωές δύο νέων ανθρώπων, που έχουν γνωριστεί στο διαδίκτυο, σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη σαν την Αθήνα. Οι πρωταγωνιστές (2 χορευτές), ένας άντρας και μια γυναίκα που στην πραγματική ζωή δεν θα επέλεγαν ποτέ να κάνουν παρέα, γίνονται «φίλοι» στο Facebook παρουσιάζοντας μια πλαστή εικόνα του εαυτού τους. Ουσιαστικά όμως δεν γνωρίζονται…

Συντελεστές: Μουσική επιμέλεια: συγκρότημα Vice Versa, Τραγούδι: Αναστασία Έδεν, Πιάνο: Άλκηστις Ραυτοπούλου, Κιθάρα: Φώτης Μυλωνάς, Κρουστά: Σωκράτης Γανιάρης, Χορογραφίες: Πέπη Ζαχαροπούλου, Φωτισμοί: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτις η Αλκυώνη Βαλσάρη

 

WAGON-RESTAURANΤ

Αυτό το χειμώνα, οι πελάτες του Wagon – Restaurant της Αμαξοστοιχίας θα απολαμβάνουν μαζί με το δείπνο τους σύντομα πρωτότυπα διαδραστικά δρώμενα με τίτλο “FOOD?” πάνω σε μία ιδέα της Τατιάνας Λύγαρη και με θέμα τη διατροφή από νέους καλλιτέχνες από το χώρο του λυρικού τραγουδιού (όπερα), της video-performance και του σύγχρονου χορού.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: η χοροθεατρική ομάδα ΠΙΝΕΖΑ, η μουσικός/εικαστικός Σοφία Παπαδημητροπούλου και ο video-performance artist Ανδρέας Πασιάς.

NEW WAGON

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν φέτος τα πρωτότυπα δρώμενα νέων δημιουργών στα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας για μικρές ομάδες θεατών, το project “Τα 12 Κουπέ” θα επαναληφθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου 2012 με τη συμμετοχή ηθοποιών, σκηνοθετών, χορογράφων, χορευτών, μουσικών, εικαστικών, artists performers κ.λπ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ “ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΟΚΑΛΟΚΑΙΡΟ”

Με σκοπό να γνωρίσουν και οι “εκτός των τειχών” θεατές μία site-specific performance, η θεατρική παράσταση “Το Γαϊδουροκαλόκαιρο” της αγγλίδας συγγραφέως Lucy Maurice, η οποία παρουσιάστηκε στο Wagon-Bar της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου την περσινή χρονιά, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε αντίστοιχους χώρους – bars της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλαδας.

ΑΠΟΒΑΘΡΑ

Την άνοιξη – καλοκαίρι 2012, η «Αποβάθρα» του Τρένου φιλοξενεί νέους καλλιτέχνες (μουσικά συγκροτήματα, street artists, ηθοποιούς κ.λπ.) κυρίως όμως «ανοίγεται» στον εικαστικό χώρο με τη φιλοξενία εκθέσεων ζωγραφικής και εικαστικών εγκαταστάσεων εμπνευσμένων από τον χώρο και ενσωματωμένων σε αυτόν.

 

Πληροφορίες  – Κρατήσεις θέσεων:

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ», Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός Ρουφ

Τηλ  210-5298922 / 6937-604988 (καθημερινά εκτός Δευτέρας: 10.00–14.00 & 18.00–22.00)

 

ΤΡΕΝΟΘΕΑΤΡΟ, Μακρυγιάννη 5, Μετρό Ακρόπολη

Τηλ/fax  210-9243609 (Δευτέρα – Τετάρτη 10.00–21.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00–14.30 & 17.30–21.00, Σάββατο 11:00-19:00)

 

www.tickethour.com, Easypay Τράπεζας Πειραιώς & 210 8108228

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b