MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γαλλικό σινεμά, tango και live… σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Οι καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για το πρώτο τριήμερο του Απριλίου.

Monopoli Team

Παρασκευή 1 Απριλίου


ΣΙΝΕΜΑ

 

  • Έχουμε ακούσει πολλούς επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούμε ένα πολύ μικρό μέρος από τις δυνατότητες του εγκεφάλου μας, γεγονός που καθιστά εύλογο τον προβληματισμό του τι θα γινόταν εφόσον είχαμε τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουμε πλήρως. Στην κεντρική αυτή ιδέα βασίζεται το θρίλερ του Νηλ Μπέργκερ όπου ένας συγγραφέας που πάσχει από writer’s block , με το σεναριακό εύρημα ενός σχετικού χαπιού , μαθαίνει – απ’ την καλή και απτην ανάποδη – τι πάει να πει «Απόλυτη Ευφυΐα».
  • Δείτε επίσης, αν δεν το έχετε ήδη πράξει, το εξαιρετικό θρίλερ «Ils» (Εκείνοι) που προβάλλεται σήμερα στην Ταινιοθήκη στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, γεγονός που αποκτά βαρύνουσα σημασία, μετά την αποκάλυψη του ποιοί είναι οι περί ων ο λόγος..


LIVE

 

  • Οι καναδέζοι ροκάδες Black Mountain, με επικεφαλής τον Stephen McBean έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους το καινούριο άλμπουμ «Wilderness Heart»
  • Σίγουρα έχετε ακούσει το “Waves”, το οποίο παιζόταν στα ραδιόφωνα πολύ πριν κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος των GAD “Perfect Crime”, τον οποίο παρουσιάζουν απόψε στο Fuzz. Ξεχωρίζουν τα “True Love” , “Parallel Lines”, “Everyday I die in Rome” και το “Over the moon” με τη συμμετοχή του Κ. Βήτα.
  • Mε άκρα μυστικότητα κατέφθασε χθες η Lady Gaga για τη συναυλία που θα πραγματοποιήσει σε secret spot (θα ανακοινωθεί μέσω facebook σε όσους έσπευσαν να προμηθευτούν τα “μαγικά χαρτάκια”), ενώ ανθίζει η παραφιλολογία για το όνομα που θα ανοίξει τη συναυλία, με επικρατέστερο αυτό της Τζούλιας Αλεξανδράτου.


Σάββατο 2 Απριλίου

 

ΧΟΡΟΣ

  • “Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα tango”…στο θέατρο Badminton: Η μακροβιότερη παράσταση στην ιστορία του Broadway “ Forever Tango” του πολυβραβευμένου χορογράφου- σκηνοθέτη Luis Bravo καταφθάνει για περιορισμένες παραστάσεις.

 

LIVE

 

  • Το 8μπιτο τραγούδι των Expert Medicine «Arkkanoid» είναι πλέον γνωστό σε όλους μέσα από την καμπάνια του i-bank της Εθνικής Τράπεζας, την οποία “ντύνει”. Ευκαιρία να γνωρίσουμε και τα υπόλοιπα άκρως χορευτικά τραγούδια που απαρτίζουν το καινούριο τους άλμπουμ “Perfect Maniac”.
  • Με βάση την παραδοσιακή κρητική μουσική, το επταμελές σχήμα των Χαΐνηδων δημιουργούν ηχοχρώματα που μιλούν απευθείας στην ψυχή. Ιστορικό tip: Οι Χαΐνηδες κατά την Τουρκοκρατία αποτελούσαν την κρητική εκδοχή των «κλεφτών».


Κυριακή 3 Απριλίου

 

ΣΙΝΕΜΑ

 

  • Άρωμα Ελλάδας και η πανέμορφη (και αδικοχαμένη) Jean Seberg στο κατασκοπευτικό δράμα La Route de Corinthe («Ο δρόμος της Κορίνθου») που τοποθετείται την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Παρουσιάζεται στο Απόλλων Cinemax στα πλαίσια του αφιερώματος από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον «Γάλλο Χίτσκοκ», μέλος της παρέας της nouvelle vague Κλοντ Σαμπρόλ που απεβίωσε πέρυσι.

 

LIVE

  • Μία μαγευτική παράσταση γεμάτη αισθησιασμό ανεβαίνει στο Half Note όπου η «μεγάλη κυρία» του φλαμένκο και της ανδαλουσιάνικης παράδοσης Inma Ortega καταθέτει την ψυχή της.
  • Το τριήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ πειραματικής μουσικής Borderline της Στέγης Γραμμάτων Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση κορυφώνει απόψε τις εκδηλώσεις του με την εμφάνιση του Alva Noto, ο οποίος παντρεύει ήχους και εικόνες σε ένα θέαμα υψηλής αισθητικής.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b