MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Microsoft Ελλάς βραβεύει τους ”πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς”

Στο ”Φόρουμ Πρωτοπόρου Εκπαίδευσης” βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν για τις πρωτοπόρες μεθόδους διδασκαλίας τους.

Monopoli Team

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, η Microsoft Ελλάς διοργάνωσε το πρώτο Φόρουμ Πρωτοπόρου Εκπαίδευσης με θέμα Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ο Ρόλος των Νέων Τεχνολογιών στο κέντρο Καινοτομίας της Microsoft με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη. Κύριος άξονας του φόρουμ ήταν η παρουσίαση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας που έχουν αναπτυχθεί από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και η διερεύνηση προοπτικών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη χρήση ψηφιακών μέσων. Το συγκεκριμένο Φόρουμ εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της Microsoft με τίτλο ”Συνεργάτες στη Μάθηση”, με αντικείμενο την προσπάθεια ανάπτυξης μιας σειράς δράσεων για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το λογισμικό για τη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διακρίθηκαν στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών.
Ο έκτος διαγωνισμός που διοργανώθηκε από την Microsoft Ελλάς διήρκεσε τρεις μήνες από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011. Κεντρικός στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και αναπτύσσουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Στα πλαίσια του διαγωνισμού, προωθείται η ανταλλαγή καλύτερων εκπαιδευτικών πρακτικών, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο,καθώς και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών για τη δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών αναπτύσσοντας έτσι έναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό διάλογο ανάμεσά τους.

Το πρώτο βραβείο παρέλαβαν η κα Ευαγγελία Μανούσου, δασκάλα 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και ο κ. Γεώργιος Φιλιππούσης, δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, για το «Πρόγραμμα Διαδραστικών Τηλεδιασκέψεων – ΟΔΥΣΣΕΑΣ / Περιβάλλον – Ενεργειακή Επανάσταση – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – 2010 – Τα ταξίδια του καπετάν ΣΟΣ στη Μεσόγειο», που επιτρέπει τη διαδικτυακή επικοινωνία 5 σχολείων για περιβαλλοντικά ζητήματα. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο κ. Γιώργος Κοντέλλης, καθηγητής του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, για τη δράση «Κατασκευή Εκπαιδευτικού Δορυφόρου τύπου CanSat», ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο κ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, καθηγητής στο Επαγγελματικό Λύκειο Λιβαδειάς, για τη δράση «Αγώνας Ταχύτητας με την Μάθηση στο Τιμόνι».

Οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις μεθόδους για τις οποίες διακρίθηκαν. Οι συμμετοχές που κέρδισαν τον διαγωνισμό θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαικό Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση 2011 από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου στη Μόσχα για να διαγωνισθούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η κα Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς, παρουσίασε το πρόγραμμα «Συνεργάτες στην Μάθηση» της Microsoft. Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε από το 2004 και στο πλαίσιο αυτής έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανώσεις, εκπαιδευτικούς καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο μέσω του διαδικτύου μέχρι την 1η Απριλίου 2011 στη διεύθυνση:http://www.iefathens.slpro.gr/

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b