MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Doors tribute, Άμλετ και jazz για το weekend!

Οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης για το τριήμερο 18-20 Μαρτίου

Monopoli Team

Παρασκευή 18 Μαρτίου

ΕΚΘΕΣΗ

  • Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη εγκαινιάζεται σήμερα στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Μέσα από μία σειρά τρισδιάστατων φωτογραφιών μας δίνεται η σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

LIVE

  • Το περίφημο για τις εκρηκτικές τους εμφανίσεις επί σκηνής κουαρτέτο των Cyanna παρουσιάζει στο Kookoo ένα δίωρο σετ με κομμάτια από το επερχόμενο «End is near», αλλά και παλαιότερα κομμάτια σε πιο ακουστική, πριμιτίφ μορφή.
  • Μία μοναδική jazz συνάντηση διοργανώνει εκ νέου το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Οι Adam Nussbaum, Γιώργος Κοντραφούρης, Δήμος Δημητριάδης και Γιάννης Παυλίδης συνθέτουν ένα κουιντέτο υψηλών προδιαγραφών με τον πεπειραμένο Riccardo del Fra.
  • Οι πρωτοπόροι του goth metal Paradise Lost γιορτάζουν την επανακυκλοφορία του θρυλικού Draconian Times μετά από 16 χρόνια σε επτά μοναδικές εμφανίσεις ανά την Ευρώπη. Η Αθήνα έχει την τιμή να είναι αυτή που θα ανοίξει την αυλαία της εν λόγω περιοδείας, καθώς και η μοναδική πόλη όπου οι Paradise Lost θα πραγματοποιήσουν δύο εμφανίσεις, (Παρασκευή και Σάββατο).

DJ SET

  • Ο ιδρυτής της Soundtrax, και από τους πλέον αναγνωρίσμενους πρεσβευτές της drum n bass –την οποία μπολιάζει με πινελιές από τα αγαπημένα του μουσικά είδη της jazz και soul-  Big Bud παρουσιάζει το επερχόμενο album του “Kool Beans” στο Swing.
  • Οι αδερφοί Φαληρέα, πιότερο γνώριμοι ως Imam Baildi, μαγειρεύουν λαϊκούς και ρεμπετικους ρυθμούς με «ηλεκτρονική» συνταγή στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Terra Nueva Project.

Σάββατο 19 Μαρτίου

ΧΟΡΟΣ

  • Μία μοναδική παράσταση όπου, μέσα από το πάντρεμα μουσικής και χορού, θέτει μία σειρά από φιλοσοφικούς, ανθρώπινους προβληματισμούς γύρω από τη φύση της αμαρτίας παρουσιάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνων. “Επτα θανάσιμα αμαρτήματα”, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Στελλάτου και σκηνοθεσία Σταύρου Γασπαράτου.

ΘΕΑΤΡΟ 

  • Μια ελεύθερη διασκευή των παγκοσμίως γνωστών παραμυθιών  του Λ. Κάρολ και  Τζ. Σουΐφτ, “η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” και τα ” Ταξίδια του Γκιούλιβερ” με έντονα χρώματα σε μαύρο φόντο, υπερμεγέθεις μαριονέτες και παντομίμα ζωντανεύει στο θέατρο Badminton. 

LIVE

  • “Ψηλά τακούνια” με τη Luz Casal στο Μέγαρο Μουσικής. Η μούσα του Αλμοδόβαρ, με πάθος και γνήσιο ισπανικό ταμπεραμέντο επιστρέφει για δύο συναυλίες (Παρασκευή, Σάββατο) αφιερωμένες στον έρωτα.

  • Το «πλοίο που όλο φτάνει» του Παύλου Παυλίδη και των συνταξιδιωτών του B-movies δένει Πειραιά για δύο μοναδικές εμφανίσεις.

DJ SET

  • Ένας dj που αξίζει να ανακαλύψετε, ο Ολλανδός Delta Funktionen, κατά κόσμον Niels Luinenburg, είναι ο καλεσμένος της ομάδας του Hospital στο Six D.O.G.S. Τα σετ του είναι πάντα ξεχωριστά καθώς οι επιλογές του – από την ευρύτατη συλλογή βινυλίων που διαθέτει – από μινιμαλιστική βερολινέζικη και σκληρή Detroit techno, μέχρι house και dub ηχοτοπία εξαρτώνται από τα vibes που λαμβάνει από το εκάστοτε περιβάλλον του..
  • Η ζωντανή ιστορία της house, ο αειθαλής Nick Warren συναντά στα decks του Blend τον Αδριανό Παπαδέα σε ένα set – απόσταγμα της εμπειρίας από τις εμφανίσεις του στα καλύτερα clubs του κόσμου.

Κυριακή 20 Μαρτίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Το 6ο Animefest που λαμβάνει χώρα στην Ταινιοθήκη επιβεβαιώνει την περίοδο ακμής που διέρχεται το είδος του animation, σε μία κρίσιμη καμπή που σηματοδοτήθηκε από την χρήση της τρισδιάστατης απεικόνισης σε ευρεία κλίμακα. Συνολικά 146 ταινίες από νέους καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο Διεθνές, το Σπουδαστικό και το Ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συλλογή ταινιών από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα βραβευμένα φιλμάκια του περασμένου κινέζικου φεστιβάλ C.I.C.A.F., ένα αφιέρωμα στον Ισπανό δημιουργό SAM (Σάμουελ Ορτί Μαρτί) και πολλά ενδιαφέροντα masterclasses. (ανάμεσα σε αυτά και ένα από τους δημιουργούς του”Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” το πρωινό της Κυριακής)

ΘΕΑΤΡΟ 

 

  • Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα “Helter Skelter Company” θέτει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το αιώνιο ερώτημα “να ζει κανείς ή να μη ζει” σε μία σύγχρονη διασκευή της τραγικής αμλετικής ιστορίας του πρίγκιπα της Δανίας.

LIVE

  • Συμπληρώνοντας 40 χρόνια από το θάνατο του ηγέτη της γενιάς της αμφισβήτησης Jim Morrison τα αιτήματα και τα μηνύματα που εξέφρασε η μουσική των Doors είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Μετά το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «When you’re strange» που παρακολουθήσαμε στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας», το μύθο του θρυλικού συγκροτήματος αναβιώνει το γκρουπ των Peace Frog. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα ο ντράμερ Owen Goldman, ο οποίος διαδέχθηκε στους ίδιους τους Doors τον John Densmore.
  • Η Φωτεινή Δάρρα, μία από τις πλέον ελπιδοφόρες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς με πολλές παραστάσεις ήδη στο βιογραφικό της, μας αποκαλύπτει την «τζαζ πλευρά του φεγγαριού» στην παρθενική της εμφάνιση στη σκηνή του HalfNote.

 

Δημήτρης Κώτσος 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b