MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες στις αίθουσες, Δον Κιχώτης στη Λυρική και πολλά live!

Οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου

Monopoli Team

Παρασκευή 11 Μαρτίου

 

ΣΙΝΕΜΑ

  • Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χαρακτηρίσει τον «Πολίτη Κέιν» απλοϊκό και διδακτικό. Άνθρωποι που έχουν βρει την «Καζαμπλάνκα» γλυκανάλατη. Λίγοι όμως έχουν αρνηθεί την καλλιτεχνική αξία του αριστουργήματος του γερμανικού εξπρεσιονισμού, της δυστοπίας του Fritz Lang “Metropolis” η οποία προβάλλεται αποκατεστημένη στην αρχική της μορφή από σημέρα. Όπως τονίζεται στην αρχή του επιδραστικότερου ίσως φιλμ επιστημονικής φαντασίας, «η ταινία δεν είναι ούτε για το σήμερα ούτε για το μέλλον. Δεν μιλάει για ένα συγκεκριμένο μέρος. Δεν υπηρετεί καμία τάση, κόμμα ή τάξη. Έχει μια ιδέα που βασίζεται σε κάτι συγκεκριμένο. Ο μεσολαβητής ανάμεσα στον εγκέφαλο και τους μυς πρέπει να είναι η καρδιά». “Essential viewing”.

 

LIVE

  • Το Terra Nueva Project εγκαινιάζει τις μουσικές εκδηλώσεις του για το μήνα Μάρτιο και προσκαλεί τους Swing Shoes και την Ειρήνη Δημοπούλου σε μία συναυλία όπου ο Django Reinhardt συναντά τον Μανώλη Χιώτη και η τσιγγάνικη swing το ρεμπέτικο.
  • Η Μάρω Μαρκέλλου ,το «πουλέν» του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος την ανακάλυψε και τη σύστησε στο ευρύ κοινό,ανεβαίνει στη σκηνή του Kookoo ψάχνοντας για έναν «συνένοχο στην κρέπα»
  • Τα πρώτα 500 αντίτυπα του –παταγωδώς αποτυχημένου στην εποχή του- δισκογραφικού ντεμπούτου των “Συνθετικών” έχουν πλέον συλλεκτική αξία. Το synth punk σχήμα των Αποστόλη και Διονύση Αυγερινού και του Δημοσθένη Τσανέτογλου, μετά το δισκογραφικό τους comeback με το «Προσωπεία – Εφιάλτες» συναντούν το φανατικό κοινό τους σε μία συναυλία με υψηλό cult status.  Ακολουθεί μαραθώνιο after party με live από τους Felizol & The Boy.

 

EVENT/ DJ SET

  • Δύο από τους πιο δραστήριους, εντός και εκτός συνόρων, νέους παραγωγούς της ηλεκτρονικής σκηνής φιλοξενεί απόψε το Bios. Οι Ντεϊβιντ και Olga Kouklaki, παρουσιάζουν τις καινούριες τους δουλειές σε ξεχωριστά dj set, αλλά και αντάμα.

 

Σάββατο 12 Μαρτίου

ΣΙΝΕΜΑ

  • Επιτέλους, μία ταινία κινουμένων σχεδίων που συνοδοί θα ευχαριστηθούν εξίσου, αν όχι περισσότερο από τους μικρούς θεατές. Ο Γκορ Βερμπίνσκι και ο Τζόνι Ντεπ, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους συνεργασία και μετά τους Πειρατές της Καραϊβικής παρουσιάζουν το “Rango”, μία ταινία που  αποδεικνύει ότι το μέλλον των κινουμένων σχεδίων βρίσκεται σε πρωτότυπες κινηματογραφικές ιδέες και όχι σε τρισδιάστατες «αρπαχτές». Η «μυημένοι» σινεφίλ θα ανακαλύψουν αναφορές σε ταινίες πολλών και διαφόρων ειδών. Ανάμεσα σε αυτές, στα αγαπημένα του συντάκτη «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας», «Τσάϊναταουν» και στo «magnum opus» των spaghetti western «Django».

PARTY

  • Ένα μεγάλο party από νωρίς το απόγευμα μέχρι το επόμενο πρωί διοργανώνει το tripradio και το debop στο αναδιαμορφωμένο πρώην εργοστάσιο της Palco, στο Hub(απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη). To πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 stages με σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική (ξεχωρίζει η εμφάνιση του project Fantastikoi Hxoi), ανεξάρτητη rock από νέους καλλιτέχνες, εκθέσεις, projections και πολλές εκπλήξεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

LIVE

  • Η ζωντανή ιστορία του blues στην Ελλάδα, και μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη blues μπάντα στην Ευρώπη, οι Blues Wire του Ηλία Ζάικου ξαναγράφουν ιστορία στο Passport.
  • Οι συνειδητά low profile και αντιεμπορικοί Astronauts, υπό την καθοδήγηση του ηγέτη και καθοδηγητή τους Mark Astronaut διατηρούν ζωντανό τον μύθο του new wave. Θα προηγηθεί εμφάνιση των Tilbury On Cloves.


EVENT / DJ SET

  • “You can’t teach an old dog new tricks”. Detroit techno στα καλύτερα της και καταιγιστικά bpm από το «βαρόνο της techno» Dave Clark. Στο Blend.
  • «Rock-tronica» στο Bios από τον Igor Cavalera, πολυβραβευμένο ντράμερ των θρυλικών Sepultura,  τη σύντροφο του Layma Leyton και το project τους “Mixhell”. Έχουν ήδη καταγράψει συνεργασίες με συγκροτήματα σταθμούς της «εναλλακτικής» ηλεκτρονικής σκηνής, όπως οι Justice και οι Soulwax.

Κυριακή 13 Μαρτίου

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες πραγματοποιεί περίτεχνες πιρουέτες στο θέατρο Ολύμπια, μέσα από τη χορογραφική του απόδοση από τον Βλαντιμίρ Βασίλιεφ.

LIVE

  • Όταν οι προκαταλήψεις απέναντι σε κάποιο πρόσωπο διαψεύδονται,η ικανοποίηση είναι διπλή.  Ο αναγνωρισμένος συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος σε μία πρωτότυπη jazz μουσική «συνάντηση» με την γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις Νάντια Μπουλέ.
  • Οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep, με κεντρικό άξονα και σημείο αναφοράς έναν από τους καλύτερους βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας στον κόσμο, τον Mick Box εμφανίζονται απόψε στο Gagarin.
  • Τριανταπέντε χρόνια μετά την ίδρυση τους, οι επιδραστικοί εκπρόσωποι της post punk Wire, λυρικοί και ατμοσφαιρικοί, ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin για μία συναυλία- μυσταγωγία με ιστορική αξία.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b