MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης για το τριήμερο 4-6 Μαρτίου

Οι καλύτερες προτάσεις για το weekend της Αποκριάς!

Monopoli Team

Παρασκευή 4 Μαρτίου

ΣΙΝΕΜΑ

  • Ο Paul Giamatti δίνει ερμηνεία καριέρας στο πιο υποτιμημένο – και αδίκως αγνοημένο από την Ακαδημία – φιλμ της φετινής σεζόν, τον «τρόπο του Μπάρνεϊ», υποδυόμενος ένα «γλυκό γουρούνι», έναν φαλλοκράτη, μποεμ και ηδονιστή άνδρα που κάνει τον απολογισμό της ζωής του..

ΘΕΑΤΡΟ

  • Η Μαρία Ναυπλιώτου ενσαρκώνει την «Κάρμεν» στην ομώνυμη όπερα του Μπιζέ . Η ιδιαιτερότητα της παράστασης έγκειται στο ότι προσεγγίζει το έργο, από τη σκοπιά της νουβέλας του Μεριμέ που αποτέλεσε την έμπνευση για το λιμπρέτο της όπερας, προσθέτοντας τζαζ πινελιές που σκοπό έχουν να ανανεώσουν και να αναγεννήσουν το είδος της όπερας, όπως έκανε άλλωστε το ίδιο το έργο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε  – εφόσον θεωρείται από τα έργα που έθρεψαν το κίνημα του verismo –

PARTY

 

  • Mασκέ party διοργανώνει το νέο, “πίκολο” στέκι στο 50 της Σκουφά “Bardot”. Πρώτης τάξεως ευκαιρία να γευτούμε τα cocktails που ετοιμάζει η ομάδα καταξιωμένων bartenders που έχει στο δυναμικό του..Put Your Masks On!

LIVE

  • “Godfather of the Universal HipHop Culture” (νονός της παγκόσμιας hiphop κουλτούρας), “The Father of The Electro Funk Sound” (πατέρας του electro funk),  “Master of Records” είναι χαρακτηρισμοί που του έχουν ανά καιρούς αποδοθεί. Ο «στοργικός ηγέτης» (όπως είναι η ελληνική απόδοση του ονόματος του Afrika Bambaataa) σε μία συναυλία με ιστορική αξία. Τη βραδιά ανοίγουν οι Invisible Rockers, Downrocks και DJ Noiz
  • Νέοι καιροί, νέα ήθη. Ο θεμελιωτής της drum n ‘ bass Photek αλλάζει «modus operandi» και το γυρνάει στη dubstep. Μία γεύση από αυτήν την ενδιαφέρουσα «στροφή» παίρνουμε στο Bios το Σάββατο.

Σάββατο 5 Μαρτίου

ΟΠΕΡΑ

  • Τι συμβαίνει όταν ο στρατός που ετοιμάζεται για να αναχωρήσει για τον πόλεμο της Τροίας, εγκλωβίζεται λόγω καθυστέρησης σε μία αίθουσα αεροδρομίου; Η φημισμένη όπερα «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε μουσική του αναμορφωτή της όπερας, Christoph Willibald Gluck και κείμενο βασισμένο στο μύθο του Ευριπίδη από τον Jean Racine προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα και αποδίδεται από διακεκριμένους σολίστ, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου

LIVE

 

  • Από το ινστιτούτο τυφλών νέων στο Bamako, όπου συναντήθηκαν, στην ερμηνεία τους στην τελετή απονομής του Nobel Ειρήνης στον Barack Obama, οι Amadou & Maria ξετυλίγουν τη μουσική τους διαδρομή – παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης στη σκηνή του Gazarte.
  • Η αιθέρια, στοιχειωτική φωνή της ιέρειας της avant garde και dream pop Julee Cruise – με μέντορα τον «πειραγμένο» Ντέιβιντ Λιντς που τη χρησιμοποίησε στο soundtrack του Blue Velvet και του Twin Peaks – πλημμυρίζει το Fuzz στην υψηλή μουσική συνάντηση «Burn, Baby, Burn». Μαζί της ο προστατευόμενος της, ½ των Captain Comatose, Khan σε ένα ντουέτο με τον εκρηκτικό κιθαρίστα Kid Kongo Powers , ο μπασίστας των Einstürzende Neubauten Alexander Hacke και Chris Hughes (ιδρυτικό μέλος των Hugo Race & The True Spirit)
  • Ο πρώην «συγκυβερνήτης» των Aeroplane (μαζί με τον Vito de Luca) Stephen Fasano έγινε o Magician και κρύβει πολλούς nu disco άσους στο μανίκι του. Εμφανίζεται στο six d.o.g.s με τους Bad Spencer και Giannis.
  • O ανερχόμενος Ισραηλινός house παραγωγός και DJ Chaim, λίγο μετά την έκδοση του ντεμπούτου – άλμπουμ του και σε αναμονή της συνεργασίας του με τον Guy Gerber, εμφανίζεται στο Galaxy Bar.

 

Κυριακή 6 Μαρτίου


LIVE

  • Το Gagarin φοράει τα αποκριατικά του, και υποδέχεται ίσως το πιο ταιριαστό με το κλίμα των ημερών συγκρότημα των Locomondo..
  • Ένας από τους σημαντικότερους και πληρέστερους σύγχρονους τζαζμεν, με σεβασμό στα αρχέτυπα του bebop και του μπλουζ, αλλά και far ‘n out ανανεωτικές πινελιές, o James Carter ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note με το Organ Trio του.

PARTY

  • Ένα «μυστήριο τραίνο» από τη Νορβηγία καταφθάνει στο μασκέ party του La Boom. Ο italo- disco- new wave-house-techno-punkfunk dj και παραγωγός Telephones, που έκανε το μπαμ πέρσι μέσα από συνεργασίες και live με ονόματα όπως οι Glasser, Mickey Moonlight και Tim Sweeney, σε ένα μοναδικό dj set.
  • O Kormoranos φέρνει στα decks του Swing τον νεοϋορκέζο παραγωγό, dj και performer Drop the Lime, κατα κόσμον Luca Venezia, που μέσα από τα remix του για καλλιτέχνες όπως οι Armand Van Herden, Little Boots, Robyn, Blaqstarr, Moby και άλλους έχει δώσει δείγματα γραφής ως ένα από τα” next big thing” της house σκηνής.
  • Το κλασικό πλέον «kitsch» αποκριάτικο party μας επιστρέφει στο Gazoo, με trash και disco επιτυχίες από την «so bad it’s good» δεκατία των 80’s, αλλά και με «φίλο από τα παλιά»- έκπληξη.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b