MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης για το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου

Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Tae Kwon Do, 80’s tribute στον Ελληνικό Κόσμο, Wailers στο Fuzz και άλλες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο!

Monopoli Team

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου

ΣΙΝΕΜΑ

  • Όλοι εξεπλάγησαν όταν είδαν φέτος να κραδαίνει τον φετινό Χρυσό Φοίνικα ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό Ταϊλανδέζος σκηνοθέτης με ονοματεπώνυμο – σιδηρόδρομο (Απιτσατπόνγκ Ουερασεθακούλ). Ο αγαπημένος του Φεστιβάλ των Καννών – έχει κερδίσει και το βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα» το 2004 με το “Tropical Malady” – υπογράφει ένα φιλμικό ποίημα με επιρροές από τη βουδιστική παράδοση, τον κινηματογράφο του Ταρκόφσκι και του Ντέιβιντ Λιντς. “Ο Θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του” στο Άστυ.

 

LIVE

  •  Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξετυλίγει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μιας τριακονταετούς διαδρομής με λιτή, ακουστική ενορχήστρωση, δίνοντάς τους μια πιο αγνή μορφή και απαλλάσσοντάς τις από περιτυλίγματα και φιοριτούρες.
  • Το σπουδαιότερο street punk συγκρότημα της εποχής μας, οι Νεοϋορκέζοι Casualties , αναβιώνουν στο Gagarin τα hardcore 80’s σε μία εκρηκτική συναυλία και… «άσε με μάνα σηκώνω μοϊκάνα»
  • Βγαλμένες από pin-up καρτ ποστάλ της μεταπολεμικής περιόδου, οι «ρετροφουτουριστικές» εκπρόσωποι της jazz και του swing, Puppini Sisters, μετατρέπουν το Gazarte σε καμπαρέ “παλαιάς κοπής”.
  • Ο Νορβηγός βιολονίστας Nils Økland – με ειδίκευση στο παραδοσιακό νορβηγικό έγχορδο hardanger fiddle- αναζωογονεί στη Knot Gallery τη λαϊκή νορβηγική μουσική παράδοση με αισθητική φινέτσα και λιτότητα,  εμπλουτίζοντάς τη με πινελιές από τη σύγχρονη jazz και άλλα μουσικά είδη.
  • Μία παρτίδα “ping pong” ανάμεσα στα δύο σημαντικότερα ίσως «εναλλακτικά» spots της Αθήνας. Απ’ τη μία πλευρά ( Yoga Bala )  ο Εγγλέζος παραγωγός και DJ Andrew Weatherall, παλιά καραβάνα με «πολλά καντάρια» δημιουργική τρέλα και δουλειές για τους Primal Scream, Bjork, Manic Street Preachers (μεταξύ άλλων) και από την άλλη (6 D.O.G.S) ο Γάλλος Ivan Smagghe με σκοτεινούς electro ήχους. Το μπαλάκι καλούμαστε να υποδυθούμε εμείς πηγαίνοντας πέρα δώθε!

 Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

ΜΠΑΛΕΤΟ 

 

  • Οι σπουδαίες χορογραφίες του Μορίς Μπεζάρ παντρεύονται με τη μουσική του Φρέντι Μέρκιουρι στη μουσική παράσταση “Ballet for Life”, ωδή στη νιότη και την ελπίδα απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητα γιατί… “The Show Must Go On”… 

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

  • Σε ρυθμούς ¾ κινείται απόψε το Μέγαρο Μουσικής. Αγαπημένες μελωδίες των Γιόχαν Στράους, πατέρα και υιού, ερμηνεύονται πιστά από το έμπειρο σύνολο μουσικών της Wiener Johann Strauss-Capelle , ενώ ζευγάρια χορευτών στροβιλίζονται στη σκηνή σε ρυθμούς βαλς.

 

PARTY

  • Ένα μοναδικό μασκέ party αποδίδει φόρο τιμής στους ήρωες μιας δεκαετίας που όλοι λατρεύουμε να μισούμε.  Το απόλυτο sex symbol της εποχής, Samantha Fox, αποδεικνύει ότι η «μπογιά της» περνάει ακόμη, ο κορυφαίος σωσίας του Michael Jackson, κατά τον ίδιο το βασιλιά της pop, «μπαίνει στα παπούτσια του» και κάνει moonwalking με αυτά, ενώ ο Γιάννης Γιοκαρίνης παραμένει ένας «νοσταλγός του Rock n ‘Roll»

LIVE

  • O Μιχάλης Χατζηγιάννης παρουσιάζει στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Tae Kwon Do ένα πλούσιο πρόγραμμα βασισμένο στην προηγούμενη δισκογραφία του, αλλά και στο τελευταίο, πενταπλά πλατινένιο ήδη, «Καλύτερο Ψέμα».
  • O Καλιφορνέζος δανδής της Ninja Tune και επίτιμο μέλος της underground electronica και hiphop μουσικής σκηνής του Los Angeles, Daedelus, φέρνει το πειραματικό μουσικό χαρμάνι του που εφευρίσκει νέα μουσικά είδη, συγκεράζοντας ηλεκτρονικούς ήχους και δυνατές μπασογραμμές με μελωδίες κλασικής μουσικής. Στη συνέχεια παραδίδει τη σκυτάλη στην Tokimonsta, για dubstep στην πιο avant garde εκδοχή του.
  • Η παρέλαση των ονομάτων του πιο φημισμένου label της minimal techno από τα decks του Blend, συνεχίζεται. Μεγαλωμένος στη μητρόπολη της techno, το γνωστό για τον «σκληρό» του ήχο Detroit, και ζώντας πλέον στη Μέκκα της minimal, το Βερολίνο, ο Jon Gaiser ενσωματώνει στον ξεχωριστό ήχο του δύο αντίρροπα χαρακτηριστικά: τον δυναμισμό και τη ρυθμική ενέργεια καθώς και την ατμοσφαιρικότητα καλοκουρδισμένων μελωδιών. Μαζί του ο ανερχόμενος Ιταλός Fabrizio Maurizi και ο Mikee.

 

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

PARTY

  • Το Eleven μπαίνει σε καρναβαλικούς ρυθμούς και τα κάνει «Salata» με την ομώνυμη talk of the town μπάντα και την ανεπανάληπτη περσόνα του Tonis Sfinos.

LIVE

  • Ορίζει τη μουσική που παίζει ως «razzamofunk», ένα αμάλγαμα δηλαδή rock, jazz και funk. Ο Milo Z, ο οποίος έχει καλλιεργήσει ένα cult ρεύμα στο αθηναϊκό κοινό το οποίο τον ακολουθεί πιστά, ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note, έχοντας στο πλευρό του για πρώτη φορά μία Big Band να «κρατάει τα μπόσικα».
  • Το γκρουπ που ανέδειξε τον Bob Marley στα πρώτα του μουσικά βήματα, οι Wailers, με ηγέτη τον Aston “Family Μan” Barrett, κρατούν τον μύθο της reggae ζωντανό στο Fuzz.

 

Δημήτρης Κώτσος

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b