Τεχνολογικές καινοτομίες στην καθημερινότητά μας την επόμενη 5ετία
Στο τέλος κάθε έτους, η IBM εξετάζει την αγορά, τις τάσεις της κοινωνίας, καθώς και τα αναδυόμενα τεχνολογικά επιτεύγματα που πρόκειται να αλλάξουν την ζωή μας. Έτσι και φέτος οι ερευνητές της παρουσιάζουν το νέο “Next Five to Five”, προβλέποντας τις νέες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας. Ειδικότερα οι προβλέψεις τους έχουν ως εξής:

Monopoli Team
05.01.2011
A
A
- Αναμένεται αντικατάσταση των σημερινών μπαταριών, από άλλες που χρησιμοποιούν τον αέρα που αναπνέουμε, προκειμένου να αντιδράσουν με μέταλλα υψηλής ενεργειακής πυκνότητας. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ερευνητές θα είναι μια ελαφριά, ισχυρή και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ικανή να τροφοδοτεί οτιδήποτε, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τις καταναλωτικές συσκευές.
- Τα κινητά τηλέφωνα θα έχουν τρισδιάστατες οθόνες και ολογραφικές κάμερες που θα επιτρέπουν βιντεοκλήσεις με τρισδιάστατες ολογραφίες των φίλων σας σε πραγματικό χρόνο. Επίσης τα συστήματα πλοήγησης που κατευθύνουν τους οδηγούς των οχημάτων στις βέλτιστες διαδρομές, εκτιμάται ότι θα αποτελούνται από προσαρμοστικά συστήματα οδικής κυκλοφορίας που θα μαθαίνουν διαισθητικά τα μοτίβα των κινήσεων και των συμπεριφορών των ταξιδιωτών, προκειμένου να προσφέρουν πιο δυναμική ταξιδιωτική ασφάλεια και πληροφορίες διαδρομών.
- Οι άνθρωποι θα αρχίσουν σύντομα να εφοδιάζονται με φορητούς αισθητήρες που θα μεταδίδουν πληροφορίες σε επιστημονικές έρευνες. Οι αισθητήρες μεταξύ άλλων θα προσφέρουν δεδομένα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη σωτηρία απειλούμενων ειδών ή την παρακολούθηση ξενικών φυτών ή ζώων που απειλούν τα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο. Σε πέντε χρόνια, αισθητήρες στα κινητά μας τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα και τα πορτοφόλια μας, θα συλλέγουν δεδομένα που θα προσφέρουν στους επιστήμονες μια εικόνα για το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.
- Σημαντικότερη ίσως εξέλιξη των επόμενων χρόνων είναι η αξιοποίηση των τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας που σπαταλούν σήμερα τα μεγάλα κέντρα δεδομένων. Προβλέπεται χάρη σε νέες τεχνολογίες, η ανακύκλωση της θερμικής ενέργειας για την παροχή ζεστού νερού σε γραφεία και κατοικίες.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας, εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Η Ταράτσα του Φοίβου: Φινάλε τον Οκτώβριο με καλεσμένους – έκπληξη
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς