MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Αντώνης και τα μπλουζάκια του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων, που διακριτικά κρατούσαν μια Mont Blanc στο χέρι. Στη συνέχεια, άλλες φορές διακριτικά κι άλλες όχι τόσο, η γνωστή στους ανθρώπους τού μάρκετινγκ πρακτική του product placement πήρε “αμπάριζα” τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο – μια αμοιβαία επωφελής, καθαρά εμπορική σχέση που, αν τηρηθούν κάποιες ισορροπίες, δεν ενοχλεί, για να λέμε την αλήθεια, τον θεατή.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αν, λέμε όμως, τηρηθούν κάποιες ισορροπίες. Κι αν αυτοί που φέρουν τα εν λόγω προϊόντα δεν διακηρύσσουν ότι είναι έξω από αυτή τη λογική κι ότι αρνούνται να εμπλακούν σε τέτοιες πρακτικές. Ότι κάνουν μόνο ό,τι τους γουστάρει γιατί είναι ωραίοι τύποι και γιατί το είδος της εκπομπής τους –η σάτιρα– για να πετύχει, πρέπει να είσαι, ή έστω να φαίνεσαι, «καθαρός» κι «ουδέτερος», κι αυτός που την παρακολουθεί να πιστεύει ότι αυτό που βλέπει είναι αυθόρμητο και ποτέ υστερόβουλο.

Έρχομαι λοιπόν τώρα στα μπλουζάκια του Αντώνη που όταν έκανε, ως «Ράδιο Αρβύλα», τη διαφήμιση για την κινητή τηλεφωνία, έσπευσαν οι αρμόδιοι να τεκμηριώσουν την επιλογή αυτή, επικαλούμενοι την κοινωνική διάσταση του συγκεκριμένου μηνύματος. Το τρώω σε πρώτη φάση. Και ξαφνικά, τις τελευταίες μέρες, ο ίδιος Αντώνης αποκτά μια μονομανία και εμφανίζεται στην εκπομπή με μπλουζάκια STAFF, κάθε μέρα κι άλλο.


Τυχαίο; Ε δεν νομίζω. Ο έμπειρος τηλεορασάνθρωπος, του οποίου τα πολυσυζητημένα και πραγματικά αξιοζήλευτα T-shirts δεν έφεραν ποτέ κάνενα σήμα, όλως ξαφνικά φοράει μια συγκεκριμένη μάρκα. Εγώ, η καλοπροαίρετη, να δεχτώ ότι του τα στείλανε δώρο από την εταιρεία, μιας και ξέρουν ότι έχει ένα κόλλημα με τα μπλουζάκια. Αυτός μπορεί να δεχτεί ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν του πέρασε απ’το μυαλό ότι δεν είναι έξυπνο να τα φορέσει έτσι, όλα μαζεμένα, για το φόβο κάποιων άλλων, κακοπροαίρετων, που θα πουν ότι τα παίρνει;

 

Εγώ, ημικαλοπροαίρετα τώρα, έχω ψύλλους στ’αυτιά. Σκέφτομαι λοιπόν ότι κι εκείνη τη βραδιά την περσινή σαιζόν, που λύσσαξαν κυριολεκτικά όλοι οι Αρβυλαίοι με το «Τυχαίο; Δεν νομίζω» κι εμείς, οι του επαγγέλματος, αναρωτιόμασταν «τα πήραν, δεν τα πήραν», είχαμε ένα άλφα δίκιο να προβληματιζόμαστε. Με το Jumping Fish πάλι, άλλη αμφιβολία. Έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάζει προσεκτικά τι φοράνε, τι λένε, τι δείχνουν.

 

Ράγισε το γυαλί. Χάθηκε η αξιοπιστία. Όπως και να το πω, χαλιέμαι ρε Αντώνη και αλλάζω κανάλι.

Μαρίνα Βύρωνος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
ΕΣΡ: Παρέμβαση για την κάλυψη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη και του ατυχήματος στο Survivor
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Επίκαιρα
«Χάνει» 1,7 εκατομμύρια κατοίκους η Ελλάδα μέχρι το 2060
Επίκαιρα
Αυτοκτονίες εφήβων: Αυξήθηκαν κατά 31,6% μέσα σε τέσσερα χρόνια
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Αγορές
«Λουκέτο» στο ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου
Επίκαιρα
Chios Pass & Kythira Pass 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις
Επίκαιρα
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη με 130 ερμηνείες ελληνικών συμφωνικών έργων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Art & Culture
Η Ελλάδα ως γρίφος στη Μπιενάλε Βενετίας
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;