MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η χαρά της ζωής: Δεν χρειάζεται να είναι… απλώς να φαίνεται!

Αχ! Η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου… fashion weeks! Λατρεύω αυτό τoν συρφετό μοντέλων, στιλιστών, συντακτών μόδας και λοιπών πολλών που ζουν την καθημερινότητα του παπουτσιού των 800€ -ίσως επειδή τον βλέπω από μακριά, κι από μακριά ακόμη και η αρρώστια μπορεί να είναι ωραία.

Monopoli Team

Όλοι αυτοί οι χαριτωμένοι και ενημερωμένοι άνθρωποι είναι διαχωρισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι μόνοι τους μια ήπειρος νοήματος και λειτουργίας, που εξακολουθεί να ζει μέσα σε μια μεγάλη φούσκα, ένα κόσμο ομιχλώδη, αυτόν που κυβερνάται από την αποφασισμένη άγνοια ή την απόλυτη αδιαφορία για την πραγματικότητα ή την κατάσταση του υπόλοιπου κόσμου -που ζει μετρώντας λεπτά ή μέρες.

 

Αυτή η φούσκα, όσο εύθραυστη κι αν τη νομίζουν μερικοί, εξακολουθεί να προστατεύει απολύτως και να διασώζει την αυτού μεγαλειότητα Καρλ Λάγκεφελντ και τους ομοίους του (ναι, ναι, ΟΚ, δεν υπάρχουν όμοιοι του Καρλ Λάγκεφελντ) από τους εισβολείς, δηλαδή αυτούς που είχαν οπτική επαφή με το περιεχόμενό της και προσπάθησαν να σκάσουν τη γυαλιστερή θρυαλίδα με την πιστωτική τους κάρτα.

 

Όμως η μόδα μέσα στη φοβερή της γενναιοδωρία – έτσι τη χαρακτηρίζει ο Ελμπάζ (εδώ), προβλέπει και γι’ αυτούς. Έτσι επανέρχεται το στιλ “Mad Men” (Amy Winehouse λέω εγώ, αλλά who’s counting). Αυτή η τάση είναι πολύ hot (έτσι το γράφουν τα γυναικεία περιοδικά, οπότε θεωρήστε αυτό ορολογία -industry standard) στις Η.Π.Α φέτος αλλά και στην Ευρώπη δεν τα πάει καθόλου άσχημα. Απλώς είναι πιο επεξεργασμένη και υποδόρια σέξι (συλλογή αναφοράς των Dolce e Gabbana, για το φετινό χειμώνα). Ευτυχώς!

 

Η ‘preppy’ εμφάνιση, που λένε κι οι Αμερικάνοι, σου επιτρέπει να φαίνεσαι καλοντυμένος ακόμη κι αν ό,τι φοράς κοστίζει μόνο μερικές δεκάδες ευρώ και τ’ αγόρασες όλα μαζί στο H&M. Αυτό σημαίνει ότι στη χρεία και την ανάγκη, την εποχή των ισχνών αγελάδων μπορείς να διατηρήσεις μια αύρα αξιοπρέπειας και αυτοελέγχου. Αυτή που δίνει τελικά την εντύπωση ότι κάπως την παλεύεις. Πράγματι, σε μερικές εποχές τα ρούχα φτιάχνουν τον άντρα. Και, μας αρέσει δεν μας αρέσει, σε όλες τις εποχές της ιστορίας του ανθρωπίνου είδους, φτιάχνουν τη γυναίκα.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b