MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βγάλε τον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου!

Μάθε από γνωστούς συγγραφείς τα μυστικά της λογοτεχνίας, στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Ηρακλειδών και η free press εφημερίδα BookPress.

Monopoli Team

Το «Εργαστήρι του Βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ

 

Έμπειροι και καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the novel» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, περιμένουν να σας διδάξουν την τέχνη της γραφής.

 

Από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου, οι διδάσκοντες στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.  

 

Οι τυχεροί που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα γραφής και σύντομο βιογραφικό σημείωμα, ώστε να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο κατάλληλο τμήμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ekebi.gr.

 

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών

 

Tρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής διοργανώνει, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, το Μουσείο Ηρακλειδών, μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς. Με το προσωπικό στίγμα και ύφος των Χρήστου Χωμενίδη, Πέτρου Τατσόπουλου και Λένας Διβάνη, θα γνωρίσετε την τέχνη της συγγραφής και την ομαδική δημιουργική δράση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.herakleidon-art.gr.

 

Εργαστήριο Γραφής: «Γράφοντας Διήγημα» της BookPress  

 

Η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου διδάσκει, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, τρόπους συγγραφής διηγήματος και σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διάφορα είδη μικρής φόρμας, όπως τον μύθο, το παραμύθι, την παραλογή, το μικρό πεζό, την αλληγορία, τον αφορισμό και το απόφθεγμα. Επιπλέον, θα εξερευνήσετε τα όρια της ποίησης και της πεζογραφίας, καθώς και την αλληλεπίδραση της τέχνης του λόγου με άλλες τέχνες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

 

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης της BookPress

 

Κύκλο συναντήσεων στη δημιουργική ανάγνωση επιλεγμένων χωρίων από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα έως το «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, διοργανώνει, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου, η BookPress, με διδάσκοντα τον Λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης, Σωτήρη Βανδώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Τσικνoπέμπτη στην Αθήνα: Όσα θα κάνεις σήμερα δωρεάν
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Tσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παραδοσιακό τσίκνισμα, μουσική και χορό
Δράσεις
Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ – Εορταστικό διήμερο με χορό και μουσική
Εκδηλώσεις
Οι βραβευμένες «Χήνες» στο ΠΛΥΦΑ, Ραχμάνινοφ και Σούμαν στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι «Μουσικοί Περίπατοι» της ΚΟΑ επιστρέφουν, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Παλλάς – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Φεβρουάριος με νέο κύκλο δράσεων για την τεχνητή νοημοσύνη, την οικολογία και την «ηθική μόδα»
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από την «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη στον Ρίτσο του Κωνσταντίνου Βήτα – Τι κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από τον "Αγαπητικό της Βασκοπούλας" σε μιούζικαλ μέχρι την immersive έκθεση για τη Frida Kahlo: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ