MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βγάλε τον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου!

Μάθε από γνωστούς συγγραφείς τα μυστικά της λογοτεχνίας, στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Ηρακλειδών και η free press εφημερίδα BookPress.

Monopoli Team

Το «Εργαστήρι του Βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ

 

Έμπειροι και καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the novel» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, περιμένουν να σας διδάξουν την τέχνη της γραφής.

 

Από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου, οι διδάσκοντες στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.  

 

Οι τυχεροί που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα γραφής και σύντομο βιογραφικό σημείωμα, ώστε να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο κατάλληλο τμήμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ekebi.gr.

 

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών

 

Tρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής διοργανώνει, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, το Μουσείο Ηρακλειδών, μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς. Με το προσωπικό στίγμα και ύφος των Χρήστου Χωμενίδη, Πέτρου Τατσόπουλου και Λένας Διβάνη, θα γνωρίσετε την τέχνη της συγγραφής και την ομαδική δημιουργική δράση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.herakleidon-art.gr.

 

Εργαστήριο Γραφής: «Γράφοντας Διήγημα» της BookPress  

 

Η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου διδάσκει, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, τρόπους συγγραφής διηγήματος και σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διάφορα είδη μικρής φόρμας, όπως τον μύθο, το παραμύθι, την παραλογή, το μικρό πεζό, την αλληγορία, τον αφορισμό και το απόφθεγμα. Επιπλέον, θα εξερευνήσετε τα όρια της ποίησης και της πεζογραφίας, καθώς και την αλληλεπίδραση της τέχνης του λόγου με άλλες τέχνες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

 

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης της BookPress

 

Κύκλο συναντήσεων στη δημιουργική ανάγνωση επιλεγμένων χωρίων από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα έως το «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, διοργανώνει, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου, η BookPress, με διδάσκοντα τον Λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης, Σωτήρη Βανδώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Εκδηλώσεις
«Ζιζέλ» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch στο Εθνικό, «Αναζητώντας την Ελένη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα» από τον Θωμά Μοσχόπουλο, Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Πωλ Άγκνιου διευθύνει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Goran Bregovic στην Αθήνα, μια βραδιά στη Λιλιπούπολη με την ΚΟΑ - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ