MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου στην Κορινθία!

Ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία μουσικού ρομαντισμού τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, σε αρχαιολογικούς χώρους της Κορίνθου, της Νεμέας και της Σικυώνας.

Monopoli Team

Ο συνδυασμός πανσελήνου-μουσικής-αρχαιολογικών χώρων είναι από τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού που βρήκαν μεγάλη απήχηση από το ξεκίνημα εφαρμογής της ιδέας. Μέχρι την πολυπαινεμένη πανσέληνο του Αυγούστου, όταν όπως κάθε χρόνο θα ανοίξουν για το κοινό πολλοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα για συναυλίες και ρομαντζάδα, μπορείτε να απολαύσετε τις Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου 2010, το φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Κορινθία και πλημμυρίζει με ήχους κλασικής μουσικής αρχαιολογικά αξιοθέατα της περιοχής.

 

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, αρχαιολογικοί χώροι της Κορινθίας θα ανοίξουν για 4η συνεχή χρονιά τις πύλες τους στα πλαίσια του φεστιβάλ. Έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στην Αρχαία Νεμέα, στην Αρχαία Κόρινθο και στην Αρχαία Σικυώνα. Σε αυτές, τρία φημισμένα αυστριακά σύνολα θα παρουσιάσουν γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

 

Συγκεκριμένα, στην Αρχαία Νεμέα με φόντο τον Ναό του Διός, το σύνολο μουσικής δωματίου Wiener Strauss Company και η πιανίστρια Αθηνά Καποδίστρια, θα ερμηνεύσουν έργα των W.A. Mozart, J.S. Bach, F. Schubert, J. Schrammel, Antonin Dvorak και J. Strauss.

 

Ένα ευρύ ρεπερτόριο από τον χώρο της κλασικής μουσικής θα παρουσιάσει την ίδια ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σικυώνας, το αυστριακό συγκρότημα Netnakisum.

 

Τέλος, κάτω από τον επιβλητικό Ακροκόρινθο, στον Ναό Οκταβίας στην Αρχαία Κόρινθο, το συγκρότημα Attersee Trio θα παρουσιάσει δημιουργίες των Joaquin Turina, Ludwig van Beethoven και Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b