MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έκθεση εφευρετικότητας από την Jaeger-LeCoultre!

Μέσω της νέας έκθεσης της καινοτόμου εταιρείας ωρολογοποιίας, η οποία πραγματοποιείται μέσα στη Manufacture Jaeger-LeCoultre, ο επισκέπτης «μυείται» στα μυστικά της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας!  

Monopoli Team

Η έκθεση ξεκινά από τα πρώτα βήματα του οίκου, όταν και κατασκευάστηκαν οι τέσσερις ιδιαίτεροι μηχανισμοί που παρουσιάστηκαν το 2010: η Manufacture, η οποία δημιουργήθηκε το 1833 με την εφεύρεση του οδοντωτού τροχού κοπής, με τις 40 ειδικότητες και τις 20 τεχνολογίες αιχμής, έχει δημιουργήσει περισσότερους από 1000 διαφορετικούς μηχανισμούς, ενώ έχει καταθέσει 390 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

 

Από το 2000, οι ωρολογοποιοί, οι μηχανικοί και οι τεχνίτες έχουν καταθέσει 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχουν δημιουργήσει 68 μηχανισμούς, εισάγοντας παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Για να θυμηθούμε μερικές από αυτές:  το Gyrotourbillon, με τη σφαιρική περιστροφική κίνηση tourbillon σε δύο άξονες, το Reverso a Triptyque, το πρώτο ρολόι χειρός με τρία καντράν που ενεργοποιούνται από μία και μόνο κίνηση, το Extreme Lab, το πρώτο ρολόι χειρός που δεν χρειάζεται λιπαντικό, και το Hybris Mechanica a Grande Sonnerie, που κρούει ολόκληρη τη μελωδία “Westminster chime”, χάρη στην τεχνική του καινοτομία.

 

Η έκθεση καλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τον “βυθό” της εφευρετικής διαδικασίας: Πώς γεννιέται ένα νέο εγχείρημα; Πάνω σε ποια «κληρονομιά» βασίζονται οι μηχανικοί για την επινόηση νέων τεχνικών λύσεων; Ποιες ανάγκες καλύπτουν οι εφευρέσεις;


Τα 4 τμήματα της έκθεσης έχουν και από μία διαφορετική ιστορία να πουν: το πρώτο τμήμα είναι αφιερωμένο στο Master Compressor Extreme LAB 2 Tribute to Geophysic, το ρολόι με τον μηχανισμό Jaeger-LeCoultre 780 που έχει εξοπλιστεί με complications για αντοχή σε ακραίες καταστάσεις. Το δεύτερο «μιλάει» για τις μεγάλες ανακαλύψεις: το Master Memovox International, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση SIHH 2010, και περιέχει τον μηχανισμό Jaeger-LeCoultre 956, την πέμπτη γενιά του μηχανισμού μετά από το Jaeger-LeCoultre Calibre 815 (1956) – το πρώτο που συνδύασε ξυπνητήρι με αυτόματο μηχανισμό. Το τρίτο παρουσιάζει το Master Grande Tradition Grande Complication, ένα χαρακτηριστικό μοντέλο-παράδειγμα της ιστορίας των ιδιαίτερα πολύπλοκων ρολογιών τής Manufacture μετά τον 19ο αιώνα. Τέλος, το τέταρτο εξιστορεί την ιστορία της «ακρίβειας», παρουσιάζοντας τον μηχανισμό Jaeger-LeCoultre 381, που δημιουργήθηκε για το Duomѐtre à Quantiѐme Lunaire. Γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στη χρονομέτρηση, το μοναδικό αυτό δημιούργημα συνδυάζει δύο μηχανισμούς σε μία κίνηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στο http://www.jaeger-lecoultre.com/

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b