MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα

Από τις 18 Μαΐου 2010, μόνο για 12 παραστασεις στο θέατρο Κιβωτός

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ένα αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα. Με το Γιάννη Μπέζο και λαϊκή ορχήστρα. Με video, αφήγηση και βέβαια τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού που συνήθως μας μεταμορφώνουν σε μια μεγάλη χορωδία και μας αναγκάζουν να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις δήθεν ιδιαιτερότητες που μας χωρίζουν.

Ό Γιάννης Μπέζος επισημαίνει: «Το να ανατρέχουμε στα παιδικά μας χρόνια είναι πολλές φορές οδυνηρό, αλλά άλλες τόσες είναι και μαγικό. Όχι γιατί «παλιά ήταν καλύτερα, αλλά γιατί εμείς ήμασταν νέοι και δεν παίρναμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Για ένα λαϊκό άνθρωπο σαν κι εμένα, η παρουσία του Ζαμπέτα ήταν ένας μουσικός κόσμος και ένα παιχνίδι ζωής ταυτόχρονα. Τώρα πια μου λείπει. Και επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στους περισσότερους συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν το ομολογούν, αποφάσισα να ζωντανέψω- λίγο πιο οργανωμένα- τη φοβερή αυτή μορφή του μεταπολεμικού τραγουδιού, όχι τόσο για να «ξαναθυμηθούμε», αλλά για να χαστουκίσουμε τη σοβαροφάνεια που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία ευρωπαϊκά μας χρόνια….

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν αναμφισβήτητα σπουδαίος μουσικός. Μα περισσότερο ήταν γενναίος. Δε φοβόταν την ταπεινή καταγωγή του, ούτε τον τρόπο που μιλούσε, ούτε την «έλλειψη πνευματικότητας» και βέβαια υπερασπιζόταν το δικό του πηγαίο συναίσθημα. Δηλαδή ήταν γνήσια λαϊκός. Θα γίνουμε, λοιπόν, μια μεγάλη χορωδία για να επαναφέρουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας ό,τι μας ενώνει και να ξεχάσουμε ό, τι μας απομακρύνει από τις ευαισθησίες μας.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Μουσικά Νέα
Οι Cure κέρδισαν το πρώτο τους Grammy – μετά από 50 χρόνια καριέρας
Μουσικά Νέα
Ο Bad Bunny έγραψε ιστορία στα Grammys και πέρασε το δικό του μήνυμα για την ICE
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα greatest hits show
Μουσικά Νέα
Βραβεία Grammy: Έσπασε ρεκόρ ο Kendrick Lamar, σάρωσε ο Bad Bunny – Τα highlights της βραδιάς
Μουσικά Νέα
Η Μαρίνα Σπανού στο Block33 στη Θεσσαλονίκη
Μουσικά Νέα
Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδά για τα "εφήμερα" - μα και διαχρονικά
Μουσικά Νέα
Ο Sivert Høyem "ανεβαίνει" για πρώτη φορά Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
Κρίστιαν Λίντμπεργκ: Ο κορυφαίος τρομπονίστας για πρώτη φορά με την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Μπρους Σπρίνγκστιν: Έγραψε τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα της ICE
Μουσικά Νέα
H 68η τελετή απονομής των Grammy Awards έρχεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Μουσικά Νέα
«Παράθυρο με θέα προς τα μέσα»: 5+1 μουσικά “διαμάντια” από τον Γιώργο Μυζάλη