MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα

Από τις 18 Μαΐου 2010, μόνο για 12 παραστασεις στο θέατρο Κιβωτός

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ένα αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα. Με το Γιάννη Μπέζο και λαϊκή ορχήστρα. Με video, αφήγηση και βέβαια τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού που συνήθως μας μεταμορφώνουν σε μια μεγάλη χορωδία και μας αναγκάζουν να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις δήθεν ιδιαιτερότητες που μας χωρίζουν.

Ό Γιάννης Μπέζος επισημαίνει: «Το να ανατρέχουμε στα παιδικά μας χρόνια είναι πολλές φορές οδυνηρό, αλλά άλλες τόσες είναι και μαγικό. Όχι γιατί «παλιά ήταν καλύτερα, αλλά γιατί εμείς ήμασταν νέοι και δεν παίρναμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Για ένα λαϊκό άνθρωπο σαν κι εμένα, η παρουσία του Ζαμπέτα ήταν ένας μουσικός κόσμος και ένα παιχνίδι ζωής ταυτόχρονα. Τώρα πια μου λείπει. Και επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στους περισσότερους συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν το ομολογούν, αποφάσισα να ζωντανέψω- λίγο πιο οργανωμένα- τη φοβερή αυτή μορφή του μεταπολεμικού τραγουδιού, όχι τόσο για να «ξαναθυμηθούμε», αλλά για να χαστουκίσουμε τη σοβαροφάνεια που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία ευρωπαϊκά μας χρόνια….

Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν αναμφισβήτητα σπουδαίος μουσικός. Μα περισσότερο ήταν γενναίος. Δε φοβόταν την ταπεινή καταγωγή του, ούτε τον τρόπο που μιλούσε, ούτε την «έλλειψη πνευματικότητας» και βέβαια υπερασπιζόταν το δικό του πηγαίο συναίσθημα. Δηλαδή ήταν γνήσια λαϊκός. Θα γίνουμε, λοιπόν, μια μεγάλη χορωδία για να επαναφέρουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας ό,τι μας ενώνει και να ξεχάσουμε ό, τι μας απομακρύνει από τις ευαισθησίες μας.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιούνται επί σκηνής στο VOX
Μουσικά Νέα
Από την καρδιά της Σαχάρας στην Αθήνα: Οι Tinariwen για μια μοναδική συναυλία στο Floyd
Μουσικά Νέα
Οι Foreigner για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες για την προπωληση
Cine News
ΛΕΞ και Kepler is Free ένωσαν δυνάμεις για τη «Σπασμένη Φλέβα» του Οικονομίδη – Δες το video clip
Εκδηλώσεις
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου: Νέα σεζόν με 98 εκδηλώσεις
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026 – Οι Limp Bizkit για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Οι Cure στο ΟΑΚΑ για μια μεγάλη συναυλία – Πότε ξεκινά η προπώληση
Έξοδος
Η Angelika Dusk στήνει ένα spooky 80s party με ελεύθερη είσοδο στο A Liar Man
Μουσικά Νέα
Hellenic Music Ensemble: Μποφίλιου και Χαρούλης σε παγκόσμια περιοδεία με το αφιέρωμα στους Θεοδωράκη – Χατζιδάκι
Cine News
Το 13o Chania Film Festival μετέτρεψε μαεστρικά την μνήμη σε εικόνα και μελωδίες
Μουσικά Νέα
Ο Papazó και η Billie Kark μάς έκαναν να αγαπήσουμε ξανά το 90s hit “Έτσι είμαι εγώ”
Μουσικά Νέα
Το Release γιορτάζει με τους κορυφαίους του σκληρού ήχου: Helloween, Sabaton, Savatage, Epica στην Πλατεία Νερού