MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

9 Φεβρουαρίου: ημέρα ασφαλούς διαδικτύου

Η ημέρα ασφαλούς διαδικτύου γιορτάζεται φέτος σε περισσότερες από 60 χώρες και είναι αφιερωμένη στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του διαδικτύου.

9 Φεβρουαρίου: ημέρα ασφαλούς διαδικτύου - Monopoli.gr
Monopoli Team

Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών και εκδηλώσεων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνδιοργανώνει με το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, συνέδριο με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά», την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11:30 – 18.30 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό. Σ’ αυτό θα παρευρεθούν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Φώφη Γεννηματά και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κος Μιχάλης Κοντογιάννης. Το παρόν θα δώσει και η ομάδα νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο ή συμπεριφορά για το 2009, τα οποία δείχνουν αύξηση κατά 149% σε σύγκριση με το 2008.

Σχετικά με την ιστορία του Θεσμού:
Η ιδέα της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου γεννήθηκε το 2002 και εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 και σ’ αυτή συμμετείχαν 16 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το 2009 ο αριθμός πολλαπλασιάστηκε και άγγιξε τις 54 ενώ φέτος προστεθήκαν άλλες 6.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Τηλ. 210 6212365

Περισσότερα από Εκδηλώσεις