MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβείο στο notebook Idea Pad U1 της Lenovo

Η Lenovo βραβεύτηκε στη διεθνή έκθεση CES 2010 στην κατηγορία «Υπολογιστές και Εξοπλισμός» για το καινοτόμο laptop IdeaPad U1, το πρώτο PC που διαθέτει επαναστατική αποσπώμενη οθόνη.

Monopoli Team

Το Idea Pad U1 hybrid notebook κατασκευάστηκε με σκοπό να παρέχει στους χρήστες δύο υπολογιστές σε μία συσκευή. Το κάθε μέλος έχει δικό του επεξεργαστή και λειτουργικό σύστημα και δουλεύει μόνο του ή σε συνεργασία με το άλλο, είτε σαν ένας clamshell φορητός υπολογιστής είτε σαν ένα slatetablet με οθόνη αφής.

Το IdeaPad U1 διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό: το εξωτερικό του είναι σε κόκκινο χρώμα, ενώ καταλαμβάνει χώρο μικρότερο από μία σελίδα σημειωματάριου. Είναι λεπτό και ελαφρύ, αφού ζυγίζει μόλις 1,71 κιλά. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να αφαιρέσει την αποσπώμενη ελαφριά οθόνη του, που ζυγίζει μόλις 700 γραμμάρια και να τη μετατρέψει σε slatetablet με οθόνη αφής. Το slatetablet διαθέτει έναν ισχυρότατο επεξεργαστή ARM και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Skylight, που έχει δημιουργήσει η Lenovo ειδικά γι’ αυτή τη χρήση. Όταν το Idea Pad U1 λειτουργεί σαν κλασικός φορητός υπολογιστής, το σύστημα χρησιμοποιεί την HDLED οθόνη 11,6 ιντσών και τρέχει Windows 7.

Το καινοτόμο αυτό δημιούργημα της Lenovo πήρε το βραβείο «Best of CES» και κρίθηκε από τους συντάκτες του CNET. Οι νικητές του διαγωνισμού θεωρείται ότι διαθέτουν τα πιο «καυτά» προϊόντα της αγοράς, που διακρίνονται από καινοτομία και δημιουργικότητα. Οι συντάκτες του CNET, αξιολόγησαν εκατοντάδες υποψηφιότητες και αναζήτησαν στην έκθεση προϊόντα αντάξια των περίοπτων βραβείων.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b