MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Jaeger-LeCoultre: Ρολόγια για ειδικές αποστολές

Από την εποχή της ίδρυσης του, το 1833, ο γνωστός Οίκος υψηλής ωρολογοποιίας Jaeger-Le Coultre ανέπτυξε καινοτόμες διαδικασίες κατασκευής που ώθησαν την εξέλιξη της Ελβετικής ωρολογοποιίας στους τομείς της ακρίβειας και της αξιοπιστίας, δύο κρίσιμων σημείων για τα ρολόγια που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Monopoli Team

Η συμβολή του Μεγάλου Οίκου που εδρεύει στη Vallėede Joux στην ιστορία των στρατιωτικών ρολογιών λαμβάνει «σάρκα και οστά» μέσα από τους υπερ-ακριβείς μηχανισμούς που προορίζονται για τη ναυτική χρονομέτρηση, καθώς επίσης και για χερσαίες και αέριες επιχειρήσεις.

Με την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Jaeger-Le Coultre ξεκίνησε να προμηθεύει τις συμμαχικές δυνάμεις με ρολόγια για πιλότους, ανάμεσα στα οποία ήταν και το θρυλικό Mark XI. Σήμερα, ξεκινάει τη συνεργασία της με τις Ειδικές Δυνάμεις του Αμερικανικού Στρατού για την παραγωγή μιας ειδικής περιορισμένης σειράς ρολογιών απαράμιλλης ποιότητας.

Σημαντικά ορόσημα στην ιστορία του Οίκου ήταν η δημιουργία από τον ίδιο τον Edmond Jaeger (1858-1922) χρονόμετρων για τορπίλες, πολλά από τους οποία βραβεύθηκαν στην εποχή τους.

Αργότερα, με την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο ουσιαστικός ρόλος της αεροπορίας σε όλα τα μέτωπα του Πολέμου και τα συστήματα πλοήγησης που αποτελούσαν μια σημαντική πρόκληση, οδήγησαν τη Jaeger-LeCoultre να δημιουργήσει το πρώτο της ρολόι για πιλότους, το οποίο ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές του Αμερικανικού Στρατού και της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας. Ο μηχανισμός του επέτρεπε στον πιλότο να συγχρονίσει το ρολόι με την τελευταία ραδιοφωνική μετάδοση της ώρας, ξεπερνώντας το εμπόδιο του εντοπισμού του στίγματος κατ’ εκτίμηση. Το ρολόι αυτό έμεινε στην ιστορία, με το όνομα Mark VIIA, επίσης γνωστό σαν Weems.

Αργότερα, δημιούργησε το Mark XI Navigator, με το κωδικό όνομα G.943, ένα ρολόι που σήμερα θεωρείται από τα πιο δημοφιλή στρατιωτικά ρολόγια μεταξύ των συλλεκτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Mark XI Navigator προήλθε η απλούστερη έκδοση, Chronometre Geophysic, ένας ακόμα θρύλος στο χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας.

Η μακρόχρονη αυτή ιστορία συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας, με τη δημιουργία της σειράς Master Compressor Diving Navy SEALS που σε λίγους μήνες θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Τη μεγαλύτερη ποικιλία σε πολυτελή ρολόγια και κυρίως ενημέρωση από ειδικούς, θα τη βρείτε στα καταστήματα ΠATSEAS.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.patseas.gr

Καταστήματα ΠΑΤSΕΑS
Λ. Κηφισίας 336, Ψυχικό Τηλ: 210 6717857-8, 210 6754650
Κυριαζή 30 & Αλωνίων, Κηφισιά Τηλ: 2106236586
Αγ. Γεωργίου 8, Χαλάνδρι Τηλ: 2106811553, 2106841607
Ερμού 25, Μαρούσι Τηλ: 2106121839, 2106121841

[iframe title=”YouTube video player” width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/VQR4h6mQyjQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Αγορές