MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Cosmote: «Ένας κόσμος πιο πράσινος με τη βοήθειά σου»

H green agenda της Cosmote

Cosmote: «Ένας κόσμος πιο πράσινος με τη βοήθειά σου» - Monopoli.gr
Monopoli Team

Mε το μήνυμα «Ο κόσμος θα γίνει πιο πράσινος με τη βοήθειά σου», η COSMOTE,  καλεί και εκπαιδεύει το κοινό να συμμετέχει ενεργά σε συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις για να εντάξει την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά του.

Παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στις εταιρίες με μικρή επίδραση στο περιβάλλον, η εταιρία επενδύει σε ένα πολυδιάστατο περιβαλλοντικό πρόγραμμα προς δύο βασικές κατευθύνσεις: ως προς το ρόλο της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και ως προς την επίδραση της λειτουργίας της στο περιβάλλον.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των εργαζομένων
Από τρία διαφορετικά σημεία η COSMOTE φέτος ενημερώνει και καλεί το κοινό σε δράση:

Eκθεση FIT ON EARTH («The Mall Athens», 28 Μαϊου – 15 Ιουνίου)
Με τη συμμετοχή της στην πρώτη διαδραστική έκθεση για το περιβάλλον στην Ελλάδα, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μειώσουν το προσωπικό οικολογικό τους αποτύπωμα.

Αξιοποιώντας τις χορηγίες της στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης και στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας η COSMOTE μέσω πρωτότυπων ενεργειών αλλά και της ανακύκλωσης καλεί το κοινό να αναλάβει ευθύνη και ενεργό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους εργαζόμενούς της:
Μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα εσωτερικής επικοινωνίας, ενώ επεκτείνει το πρόγραμμα ανακύκλωσής της, εγκαθιστώντας κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών στα κτίριά της. Επιπλέον, προσκαλεί το προσωπικό της σε εθελοντική δράση και συμμετοχή στις εκστρατείες αναδάσωσης που υποστηρίζει, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της για την ανακούφιση του περιβάλλοντος από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον, αναφορικά με τη λειτουργία των σταθμών/βάσης, η εταιρία εφαρμόζει ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική και ενημερώνει με τρόπο υπεύθυνο και συστηματικό τους πολίτες και τους εργαζομένούς της για θέματα υγείας & κινητής τηλεφωνίας, ενώ διεξάγει ανοικτό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παρακολουθεί τα επίπεδα της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ραδιοκύματα), μέσω του Προγράμματος Συνεχών Μετρήσεων «Πεδίον24» διασφαλίζοντας την αυστηρή τήρηση των θεσπισμένων από την Πολιτεία ορίων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα των αρμόδιων διεθνών φορέων, ενώ συνεργάζεται και με τα σημαντικότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας υποστηρίζοντας ανεξάρτητα προγράμματα μετρήσεων. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 11 εκατ. μετρήσεις.

Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος
Συνεχίζει σταθερά να μετράει και να αξιολογεί, με δείκτες, την επιχειρηματική της επίδραση μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει κατά το πρότυπο ISO 14001, τους εξής πολύ συγκεκριμένους τομείς: Ενέργεια και Κλιματικές Αλλαγές, Πρώτες Ύλες και Στερεά Απόβλητα, Στοιβάδα Όζοντος, Νερό, Μετακινήσεις, Bιοποικιλότητα, Η/Μ Ακτινοβολία.

Χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η εταιρία καταγράφει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από όλες της τις δραστηριότητας, ενώ μείωσε κατά 14% την κατανάλωση ρεύματος ανά εργαζόμενο στα γραφεία της.

Αντίστοιχα στοχευμένες πρωτοβουλίες τόσο ως προς την επίδραση της λειτουργίας τους στο περιβάλλον, όσο και ως προς το ρόλο τους στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος αναλαμβάνουν οι θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου, AMC στην Αλβανία, GLOBUL στη Βουλγαρία και COSMOTE ROMANIA στη Ρουμανία, αναλαμβάνουν. ’μεσος στόχος της εταιρίας είναι η σταδιακή ευθυγράμμιση της περιβαλλοντικής της στρατηγικής και με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με την οποία βεβαίως η εταιρία ήδη υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία από το 2007 το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων, μπαταριών και μελανι

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b