MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Ν. Πατσέας μιλάει για επενδύσεις σε ρολόγια

O εισαγωγέας απαντά στο γιατί οι άνθρωποι παθιάζονται με τα ρολόγια.

O Ν. Πατσέας μιλάει για επενδύσεις σε ρολόγια - Monopoli.gr
Monopoli Team

H εταιρία ΠΑTSEAS, είναι συνώνυμη με τον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας και χρυσοχοΐας, με ιστορία που ξεκινάει το 1960. Σήμερα τα τέσσερα κοσμηματοπωλεία ΠΑΤSΕΑS στο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και την Κηφισιά, αναγνωρίζονται ως “ο παράδεισος των μυστών της ωρολογοποιίας“. 

Ο κ. Νίκος Πατσέας, γνώστης της αγοράς των συλλεκτικών ρολογιών, είναι ο πλέον ειδικός ν’ απαντήσει στο γιατί ένα σπάνιο ρολόι αποτελεί αντικείμενο πόθου και πότε η αγορά του συνιστά αποδοτική επένδυση.

Ποτέ δε φαντάστηκα ότι μέσω γονιδίων γίνεται η μεταφορά αγάπης για το ρολόι… Μπα! Δεν είναι το γονίδιο, είναι το ίδιο το ρολόι. Είναι τόσο συναρπαστικό, τόσο ζωντανό με ανάσα, κίνηση, ζωή μέσα του! Τελικά ίσως και τα δύο να με έφεραν τόσο κοντά ώστε να ζήσω μερικά από τα ομορφότερα συναισθήματα, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην καρδιά τους. Χτυπά!!! Τικ τακ… είναι ζωντανό!

Μετά από 25 χρόνια αναζήτησης, κατάλαβα ότι υπάρχουν 3 κατηγορίες ρολογιών. Η πρώτη και απλούστερη είναι για να βλέπει κάποιος την ώρα. Η δεύτερη, πιο ιδιαίτερη, είναι γι’ αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν απολαμβάνοντας την καλαισθησία. Η τρίτη και σπανιότερη έχει σχέσημετο complication ρολόι με μοναδικότητα, ιστορία, δυσκολία κατασκευής, ήχους, ακρίβεια ώρας, σπάνιες χρονομετρήσεις αλλά και συνδιασμό όλων αυτών. Αποτελεί την ανώτατη κατηγορία κι ελκύει απίστευτα το ενδιαφέρον των μυημένων, ενώ ενδείκνυται για επένδυση-συλλογή από ανθρώπους που αγαπούν βαθιά τα ρολόγια και πιστεύουν στην αξία τους διαχρονικά.

Από το 1970 έως και σήμερα τα ακίνητα, η ζωγραφική, τα διαμάντια και το ρολόι έχουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Προσωπική μου εμπειρία, που από το 1990 συλλέγω complication ρολόγια, είναι οτι η απόδοσή τους βρίσκεται 10 φορές πάνω από την αγοραστική τους τιμή! Απαραίτητα στοιχεία για μια τέτοια επιτυχημένη αγορά, είναι ένα μεγάλο ελβετικό όνομα με ιστορία, τεχνογνωσία, παραγωγή από τους ίδιους σε λίγα και αριθμημένα κομμάτια.

Πάνω από 10 μεγάλες δημοπρασίες επιτρέπουν να αγοράζονται και να πουλιούνται, ανά πάσα στιγμή, τέτοια αριστουργήματα. Όντας ο μοναδικός έμπορος στην Ελλάδα που έχω συλλογή tourbillon, perpetualcalendar, repetitionminute, αλλά και κάθε είδους συνδυασμό στα complication (25 εταιρείες υψηλής ωρολογοποιίας σ’ ένα κατάστημα) εγγυούμαι προσωπικά, ότι κάθε τέτοιο ειδικό ρολόι που πουλώ, ανά πάσα στιγμή το ξαναγοράζω, εξασφαλίζοντας την οικονομική ρευστότητα των πελατών μου.

Βέβαια υπάρχει ο σωστός χρόνος που πρέπει να πουλάει κάποιος. Αν θέλει να κερδίσει, το πουλάει σε καλές αγοραστικά μέρες. Δεν σας κρύβω οτι οι συλλέκτες είναι άνθρωποι που το τελευταίο πράγμα που θα έδιναν, είναι πολύτιμα κι αγαπημένα κομμάτια.

Κάθε χρόνο 10 με 20 συλλέκτες-φίλοι βλέπουν από κοντά μια από τις σπανιότερες και πιο prive εκθέσεις στο κόσμο, στην πόλη της Γενεύης. Πρόκειται γιά παρουσίαση των πιο ιδιαίτερων ρολογιών που θα δει ο υπόλοιπος κόσμος τον επόμενο χρόνο, προσφέροντας καλύτερη και γρηγορότερη ενημέρωση στους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.patseas.gr

Καταστήματα ΠΑΤSΕΑS
Λ. Κηφισίας 336, Ψυχικό Τηλ: 210 6717857-8, 210 6754650
Κυριαζή 30 & Αλωνίων, Κηφισιά Τηλ: 2106236586
Αγ. Γεωργίου 8, Χαλάνδρι Τηλ: 2106811553, 2106841607
Ερμού 25, Μαρούσι Τηλ: 2106121839, 2106121841

[iframe title=”YouTube video player” width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/VQR4h6mQyjQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Αγορές