MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η μόδα στα πολυτελή ρολόγια

Για τους περισσότερους από μας το ρολόι δεν είναι παρά ένα εργαλείο που λέει την ώρα. Υπάρχουν όμως και πολλοί για τους οποίους το ρολόι είναι το νούμερο ένα αρσενικό αξεσουάρ, που αναδεικνύει το στυλ και -κυρίως- το κύρος του άντρα που το φοράει. Γι’ αυτό κι είναι απαραίτητες οι βασικές γνώσεις σχετικά με τις μάρκες των ρολογιών που ξεχωρίζουν για όποιον θέλει να «επιπλεύσει» στον συχνά αδυσώπητο κόσμο των φανατικών εραστών του ρολογιού.

Η μόδα στα πολυτελή ρολόγια - Monopoli.gr
Monopoli Team

Εδώ είναι ακριβώς που χρειάζεται αρκετή προσοχή γιατί, ενώ για τον απλό άνθρωπο με το αγύμναστο -στην ωρολογοποιία- μάτι ξεχωρίζουν πολύ απλά οι γνωστές, ακριβές και καθ’ όλα αξιοσέβαστες μάρκες (βλέπε Rolex),για τους φανατικούς των ρολογιών τα ρολόγια χωρίζονται σε άλλες κατηγορίες: Στην αφρόκρεμα, στα ανερχόμενα και πολλά υποσχόμενα, και στα απλώς υπερτιμημένα.

Τρέχοντα παραδείγματα των παραπάνω κατηγοριών που αξίζει να σημειώσετε (για να τα χρησιμοποιήσετε χάριν εντυπωσιασμού):

Αφρόκρεμα: IWC και Franck Muller
Υπάρχουν σπουδαία ρολόγια που έχουν αναγνωρίζονται πια ευρέως, όπως το Patek Phillippe και το Breitling. Υπάρχουν όμως και ρολόγια που είναι ακόμα γνωστά μόνο από τους αληθινούς λάτρεις των ρολογιών, όπως για παράδειγμα τα IWC και τα Franck Muller. Τα ρολόγια της International Watch Company ξεχωρίζουν για τη κομψότητα και το μηχανισμό των μοντέλων σαν τα Flieger, τα Portugieser και τα Aquatimer.

Η Franck Muller, από την άλλη πλευρά, είναι μια ωρολογοποιία που τη αξίζει το θαυμασμό για τη περίτεχνη πολυπλοκότητα των μηχανισμών σε μοντέλα όπως το Revolution 2, το Revolution 3, το Crazy Hours και το Color Dreams”.
 
Aνερχόμενα: Panerai και Oris
Το «ανερχόμενο» στο κόσμο των ρολογιών δεν είναι συνώνυμο του «καινούριου». Υπάρχουν πολύ παλιές ωρολογοποιίες, των οποίων τα ρολόγια αυτή τη στιγμή θεωρούνται ανερχόμενα. Για παράδειγμα, η Ιταλική μάρκα πολυτελείας Panerai υπάρχει από το 1860, αλλά μόλις τώρα έχει αρχίσει να γίνεται αγαπητή στους κύκλους των εραστών του ρολογιού, εξαιτίας της επιτυχίας των σειρών της “Radiomir” και “Luminor” (φωτό). Η κατά τι νεότερη Oris υπάρχει από το 1904 και κέρδισε τελευταία πολύ σε αναγνωρισιμότητα, επειδή υπήρξε το επίσημο ρολόι της ομάδας Φόρμουλα 1 της BMW Williams.

Υπερτιμημένα: Tag Heuer και Movado
Πολλοί φανατικοί των ρολογιών θεωρούν ότι αυτές οι δύο μάρκες οφείλουν το δυνατό όνομά τους στην αγορά αποκλειστικά και μόνο στα απίστευτα κεφάλαια που έχουν ξοδέψει για διαφήμιση και για χορηγίες, καθώς και στις έξυπνες επιλογές τους όσον αφορά στις στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Τη μεγαλύτερη ποικιλία σε πολυτελή ρολόγια και κυρίως ενημέρωση από ειδικούς, θα τη βρείτε στα καταστήματα ΠATSEAS.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.patseas.gr

Καταστήματα ΠΑΤSΕΑS
Λ. Κηφισίας 336, Ψυχικό Τηλ: 210 6717857-8, 210 6754650
Κυριαζή 30 & Αλωνίων, Κηφισιά Τηλ: 2106236586
Αγ. Γεωργίου 8, Χαλάνδρι Τηλ: 2106811553, 2106841607
Ερμού 25, Μαρούσι Τηλ: 2106121839, 2106121841

[iframe title=”YouTube video player” width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/VQR4h6mQyjQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Αγορές