MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Carrefour Μαρινόπουλος κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Ο όμιλος στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα «Παιδειατροφή».

Η Carrefour Μαρινόπουλος κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας - Monopoli.gr
Monopoli Team

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής και τελικά η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Η εταιρία αποφάσισε να ενισχύσει ενεργά την πρωτοβουλία αυτή στηρίζοντας την οικογένεια και συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της καθώς και στη βελτίωση των διατροφικών της συνηθειών.

Το πρόγραμμα «Παιδειατροφή» απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά και στις οικογένειές τους ενισχύοντας τον εκπαιδευτικό ρόλο της οικογένειας σε θέματα διατροφής και φυσικής άσκησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν συνολικά περισσότερες από 167 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ για την πιλοτική εφαρμογή του στην Ελλάδα έχουν επιλεγεί οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αιγίου, Αργυρούπολης, Π. Φαλήρου, Περάματος και Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδειατροφή» κι ειδικότερα της 1ης θεματικής ενότητας «Κινούμαστε και μας αρέσει», διοργανώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2009 το πρώτο τουρνουά μπάσκετ Street Ball στο Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου. Στο τουρνουά συμμετείχαν 150 μαθητές της πέμπτης κι έκτης δημοτικού, που φοιτούν σε σχολεία του δήμου Π. Φαλήρου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη, ο πρώην καλαθοσφαιριστής & αρχηγός της Εθνικής Ομάδας καλαθοσφαίρισης, κύριος Γιώργος Σιγάλας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Παναγιώτης Σταματόπουλος για τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από διατροφολόγους-διαιτολόγους για το πρόγραμμα «Παιδειατροφή», για την υγιεινή διατροφή, καθώς και για τους τρόπους ένταξης της φυσικής άσκησης στην καθημερινότητά τους.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b