MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Ασφαλώς Κυκλοφορώ” από τη Vodafone

Η εταιρία στηρίζει πρόγραμμα πρόληψης παιδικού τροχαίου ατυχήματος

“Ασφαλώς Κυκλοφορώ” από τη Vodafone - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το πρόγραμμα της Vodafone «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, εκπαιδευτικούς και γονείς και αφορά στην πρόληψη του παιδικού τροχαίου ατυχήματος.

Μέχρι σήμερα έχει απευθυνθεί σε περισσότερους από 200.000 μαθητές και 15.000 ενήλικες, σε 2.500 σχολεία της Αθήνας και της Περιφέρειας. Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν, στο πλαίσιο του σεμιναρίου με θέμα «Ανάπτυξη Εθνικής Πολιτικής για τα Σχολεία Προαγωγής της Υγείας» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κατά την περίοδο 2005-2009 πραγματοποιήθηκαν 80 ημερίδες, 70 βιωματικές δραστηριότητες σε μαθητές δημοτικού, 50 δορυφορικές δραστηριότητες σε μαθητές γυμνασίου και έγινε αποστολή περισσότερων από 180.000 τεμαχίων εκπαιδευτικού υλικού.

Το «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» ξεκίνησε το 2005, μέσα από τη συνεργασία της Vodafone με το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΚΠΠΥ).

Το Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικού Τροχαίου Ατυχήματος αποτελεί μέρος του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών και την ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο αφενός να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό σχετικά με τη σωστή οδική συμπεριφορά, και αφετέρου να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα, που προκύπτουν από ελλιπή εκπαίδευση οδικής συμπεριφοράς παιδιών και ενηλίκων.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις