MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πολυχρηστικά κινητά του μέλλοντος

Οι νέες τάσεις του χώρου παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη

Τα πολυχρηστικά κινητά του μέλλοντος - Monopoli.gr
Monopoli Team

Ενας από τους πρωταρχικούς στόχους αυτής εδώ της στήλης – εκτός από το να σας ενημερώνει για προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στη χώρα μας και μπορείτε να τα αγοράσετε – είναι το να ρίχνει μια κλεφτή ματιά στο μέλλον και να σας … προετοιμάζει να υποδεχτείτε τα «παιχνίδια για μεγάλα παιδιά» που θα βγουν σύντομα στην παγκόσμια και στην ελληνική αγορά.

Μια τέτοια… ματιά «έριξαν» και όσοι παραβρέθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας που οργανώθηκε στη Βαρκελώνη. Εκεί, όλες οι εταιρείες «κατέβασαν» τις καινούργιες τους δημιουργίες που σαν απότερο στόχο έδειξαν να έχουν το να «χτυπήσουν» – αλλά και να μιμηθούν – τη σαρωτική επιτυχία του iPhone της Apple (το οποίο, στο Συνέδριο, έλαμψε δια της απουσίας του).

Η έμφαση, από πολλές εταιρείες, όπως η Nokia, η Microsoft, η Orange, η Google και η Motion (η εταιρεία πίσω από το BlackBerry), δίνεται στη δημιουργία δικών τους «app stores» (διαδικτυακών τόπων πώλησης εφαρμογών), ακολουθώντας τα χνάρια της Apple που έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια εφαρμογές, προγράμματα και παιχνίδια σε κατόχους iPhone ή iTouch.

Σε ό,τι αφορά τα νέα κινητά που παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη, αυτά διαθέτουν χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας και επεξεργαστές που μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να «σερφάρουν» στο ίντερνετ σε υψηλές ταχύτητες ως το να παίζουν το ρόλο ενός ΜΡ3, ενός συστήματος πλοήγησης ή μιας φωτογραφικής μηχανής.

Για παράδειγμα, η Sony Ericsson εμφάνισε το καινούργιο της μοντέλο «Idou» (που ανάμενεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2009), με κάμερα που διαθέτει ανάλυση 12.1 megapixel, όσα, δηλαδή, και μια ακριβή φωτογραφική μηχανή. Όμως, και οι βιντεοκάμερες κινδυνεύουν να «παροπλιστούν» από κινητά όπως το Samsung Omnia HD (στη φωτό), που αποτελεί το πρώτο κινητό με δυνατότητα λήψης και αναπαραγωγής εικόνας υψηλής ευκρίνειας (720p) και με οθόνη αφής διαμέτρου 3.7 ιντσών.

Αλλά και το GPS, που θα διαθέτουν πλέον τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα, θα αποτελέσει την αφορμή για νέες εφαρμογές που θα περιστρέφονται γύρω από τον κάθε συγκεκριμένο χρήστη και την τοποθεσία που εκείνος βρίσκεται: Προσφορές σε καταστημάτα ή κριτικές για τα ρεστοράν που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, ώρες έναρξης των κοντινών κινηματογράφων και άλλες πολλές παρόμοιες υπηρεσίες.

Τέλος, την εμφάνισή της έκανε και η οικολογική συνείδηση πολλών εταιρείων, όπως η LG και η Samsung, που παρουσίασαν κινητά που θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια. Μια απόδειξη ότι, σύντομα, και στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, θα υποδεχτούμε μια νέα γενιά προϊόντων με καινούργια φιλοσοφία στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας.

Μαρία Τσάκου Κουϊμάνη

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b