MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Κερδίστε μία δωρεάν λιπομέτρηση και μία μέτρηση βασικού μεταβολισμού και μάθετε τα πάντα για το σώμα και την υγεία σας
  Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό και κερδίστε μία δωρεάν λιπομέτρηση και μία μέτρηση βασικού μεταβολισμού από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Έμμα Κώτσια και μάθετε τα πάντα για τη σωματική σας κατάσταση και υγεία.

  Τι είναι η λιπομέτρηση;

  Είναι μία διαδικασία που μπορεί να μάς δώσει πληροφορίες σχετικά με τη σύσταση του σώματός μας, την εκτίμηση της λιπώδους και της άλιπης μάζας και της αξιολόγησης της κατανομής του λίπους σε αυτό.

  Πώς γίνεται η λιπομέτρηση;

  Με έναν πολυσυχνοτικό αναλυτή τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος και την εφαρμογή τριών συχνοτήτων μπορεί να επιτευχθεί μία υψηλής ακρίβειας αλλά και τμηματική ανάλυση της σύστασης του σώματός μας.

  Τι μπορεί να δείξει μία μέτρηση:
  • Λίπος %
  • Λίπος kg
  • Άλιπη μάζα
  • Μυϊκή μάζα
  • Συνολικά υγρά σώματος
  • Εξωκυττάριο υγρό
  • Ενδοκυττάριο υγρό
  • Δείκτης μάζας σώματος
  • Οστική μάζα
  • Σωματική κατάταξη
  • Σπλαχνικό λίπος
  • Αναλογία ECW/TBW
  • Μεταβολική ηλικία
  • Κατανομή σωματικού λίπους
  • Ισορροπία μυϊκής μάζας
  • Επίδοση μυών κάτω άκρων
  • Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω και άνω άκρο και κορμό

  Τι είναι ο Βασικός Μεταβολισμός;

  Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας (RMR ή Resting Metabolic Rate) αντιπροσωπεύει τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας για να κάνει τις ζωτικές λειτουργίες του (καρδιακός ρυθμός, λειτουργία εγκεφάλου, αναπνοή). Πιο απλά είναι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει ο άνθρωπος ημερησίως όταν είναι ξύπνιος αλλά σε ηρεμία (ανάπαυση). Ο RMR μπορεί να αντιπροσωπεύει το 75% των ενεργειακών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου.

  Πώς μετράμε τον RMR;

  Πρόκειται για Επιτραπέζιο σύστημα μέτρησης. Η μέτρηση γίνεται με επιστόμιο και αντιβακτηριδιακό φίλτρου μιας χρήσης για ακριβή μέτρηση των ενεργειακών δαπανών ηρεμίας.

  Από τι επηρεάζεται ο Βασικός Μεταβολισμός;

  Ο Βασικός Μεταβολισμός επηρεάζεται από την Ηλικία, το Φύλο, το Βάρος, τη Σύσταση Σώματος, Γενετικούς παράγοντες, Ορμονικούς παράγοντες, Φαρμακευτική Αγωγή, Παθολογία και την Άσκηση. Ακόμα και μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου με παρόμοιο βάρος και ύψος, το RMR ενδέχεται να μεταβάλλεται κατά πολλές θερμίδες ανά ημέρα.

  Σε ποιους απευθύνεται η μέτρηση βασικού μεταβολισμού;

  Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γνωρίζουν τις ενεργειακές τους ανάγκες για να καταρτίσουν ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Βοηθάει στη διαχείριση απώλειας βάρους και τον έλεγχο της σωστής εφαρµογής ενός προγράµµατος µείωσης του βάρους. Επίσης βοηθάει ασκούμενος που θέλουν να τρέφονται σωστά χωρίς να σημειώνουν απώλεια βάρους ή μυικού ιστού. Επιπλέον είναι μία σημαντική εξέταση για άτομα με Μεταβολικό Σύνδρομο, Παχυσαρκία, Πολυκυστικές Ωοθήκες, Νοσήματα του Θυρεοειδούς και γυναίκες στην Εμμηνόπαυση.

  Μετά τη λιπομέτρηση και τη μέτρηση Βσσικού Μεταβολισμού η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Έμμα Κώτσια θα σας εξηγήσει τα αποτελέσματα και φυσικά, εσείς θα κρατήσετε τα αποτελέσματα των μετρήσεων με έγχρωμη εκτύπωση.

  Ποια είναι η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Έμμα Κώτσια

  Είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

  Σχετικά με την επαγγελματική της πορεία, έχει ασχοληθεί με τη προώθηση του προγράμματος 5 A DAY (πρόγραμμα 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα) σε τοπικές κοινότητες και σχολεία του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Διατροφής σε Εγκυμονούσες, Θηλάζουσες και τη διατροφή παιδιών σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λέρο για τη Βρετανική ΜΚΟ Save the Children και την Ελληνική, ΑΡΣΙΣ. Έχει συμμετάσχει στο Κρατικό Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής ΔΙΑ- ΤΡΟΦΗ της ΜΚΟ PROLEPSIS σε μαθητές δημοσίων σχολείων σε κοινωνικό-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της Αθήνας.

  Στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής», υπό την αιγίδα του  International Society of Sports Nutrition  (ISSN), ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με γυμναστήρια για προγράμματα απώλειας βάρους, σωματικής διάπλασης, αυξημένης ενέργειας και τη προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε όλη την Ελλάδα.

  Έχει συμμετάσχει σε δύο Επιστημονικές Δημοσιεύσεις με θεματολογία τις «Περιφερειακές Διαφορές σε λιποβαρή, υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 13 χρονών στην Ελλάδα» και την «Ποιότητα Διατροφής σε υπέρβαρα παιδιά στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εβδομαδιαίο επίδομα από την οικογένεια». Οι δυο δημοσιεύσεις είναι αναρτημένες στο επιστημονικό περιοδικό PubMed.

  Από το 2019 διατηρεί την σελίδα της The Balanced Foodie στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τον τελευταίο χρόνο το Διαιτολογικό της γραφείο στο Κολωνάκι. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και του κρατικού σωματείου Επαγγελματιών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Στα προσωπικά της ενδιαφέροντα, έχει διακριθεί σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας και είναι λάτρης της Aerial Yoga.

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ!
  Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 15 Απριλίου. 

  Το  όνομα του νικητή θα δημοσιευθεί στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού και ο ίδιος θα παραλάβει το voucher για την εξαργύρωση του δώρου του.

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast