MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Διαγωνισμός: «Όσα κρατήσαμε κρυφά» της Lara Prescott από τις εκδόσεις Μεταίχμιο- Κερδίστε το βιβλίο
  Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε το βιβλίο «Όσα κρατήσαμε κρυφά» της Lara Prescott από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  Το βιβλίο της Lara Prescott χαρακτηρίστηκε ως το σημαντικότερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς (2019) και ήταν πρώτο στη λίστα με τα Best Seller των New York Times. Έχει ήδη μεταφραστεί σε 30 χώρες!

  Μια ιστορία αγάπης

  Στις σελίδες αυτού του βιβλίου κρύβεται µια ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Αλλά όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και πόνος. Και όπου υπάρχει πλεκτάνη υπάρχει και θανάσιμος κίνδυνος.

  Κανείς δεν ρίχνει δεύτερη ματιά στις δακτυλογράφους. Κανείς δεν ξέρει ότι δύο από αυτές διακινούν απόρρητες πληροφορίες. Πληροφορίες που αφορούν ένα βιβλίο.

  Βρισκόμαστε στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, κι οι λέξεις έχουν γίνει όπλα. Στη Μόσχα, η Όλγα Ιβίνσκαγια συλλαμβάνεται. Είναι η ερωμένη και µούσα του Μπορίς Παστερνάκ – του πιο διάσημου εν ζωή συγγραφέα στη Σοβιετική Ένωση. Το καθεστώς γνωρίζει ότι ο Παστερνάκ γράφει ένα μυθιστόρημα µε τίτλο ∆όκτωρ Ζιβάγκο που ασκεί δριμεία κριτική στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

  H CIA οργανώνει µια αποστολή για να αποκτήσει το χειρόγραφο, να το τυπώσει κρυφά, και να το περάσει λαθραία στην ΕΣΣ∆. Οι πράκτορες που θα αναλάβουν να τη φέρουν σε πέρας δεν είναι παρά δυο δακτυλογράφοι –η γοητευτική Σάλι που διαθέτει σχετική εμπειρία και η ταλαντούχα αλλά πρωτάρα Ιρίνα– των οποίων η ζωή θα αλλάξει για πάντα.

  Μια ιστορία πολιτικού και κοινωνικού διωγμού. Μια ιστορία για τον πόλεμο λέξεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣ∆. Κυρίως όμως, µια ιστορία αγάπης.

  Έγραψαν για το Βιβλίο
  • Ερεθιστικό.
   Sunday Times
  • Απολύτως απολαυστικό.
   Guardian
  • Ακαταμάχητα έντονο.
   Mail on Sunday
  • Το Mad Men συναντά τον Τζον Λε Καρέ… εθιστικό.
   i paper
  • Εντελώς καθηλωτικό. Το λάτρεψα.
   Sarah Winman, συγγραφέας
  • Μέσα από τις ξεκάθαρες εικόνες και τη ζωντανή αφήγηση η Prescott πλάθει µια τολμηρή μεταφεµινιστική εικόνα του Ψυχρού Πολέμου. Από τον Σπούτνικ ως την γκλάσνοστ και από το γραμματειακό προσωπικό ως τα γκούλαγκ, η συγγραφέας γράφει ένα ευφυές μυθιστόρημα γεμάτο δράση που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. Αυτό το εκπληκτικό ντεμπούτο είναι ταυτόχρονα κατασκοπική ιστορία, εκδοτικό θρίλερ και µια ιστορία αγάπης πέρα από τα καθιερωμένα.
   Publishers Weekly
  • Το ντεμπούτο της Lara Prescott ακολουθεί τα χνάρια των κλασικών ρώσικων μυθιστορημάτων· είναι μια επική ιστορία αγάπης, ταυτόχρονα θαυμάσια και ζοφερή, πλεγμένη στον ιστό της τραγικής, πραγματικής ιστορίας… Δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι αυτό το βιβλίο. Η Prescott έχει ξεσκεπάσει μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι –οι απλοί άνθρωποι– διακινδύνευαν τις ζωές και τις καριέρες τους για τη λογοτεχνία. Γιατί δεν συμβαίνει και σήμερα το ίδιο;
   Los Angeles Review of Books
  • H Lara Prescott χρησιμοποιεί πολλαπλούς αφηγητές και οπτικές στο εντυπωσιακό της ντεμπούτο Όσα κρατήσαμε κρυφά που αφορά μια ιστορία του 20ού αιώνα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Στη Ρωσία, ο Μπορίς Παστερνάκ γράφει το αριστούργημά του Δόκτωρ Ζιβάγκο, με την ενθάρρυνση της ερωμένης του, παρά τις πιέσεις που τους ασκούνται από το Σοβιετικό καθεστώς. Στη Δύση, η CIA εκμεταλλεύεται το μυθιστόρημα και το γεγονός ότι έχει λογοκριθεί στην ΕΣΣΔ ως μέσο προπαγάνδας. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στις γυναίκες της ιστορίας (την ερωμένη του Παστερνάκ, Όλγα, που βασανίζεται στα γκουλάγκ για την αγάπη της, και τις δύο Αμερικάνες πράκτορες που ξεκινούν μια καταδικασμένη αποστολή) η Prescott έχει γράψει μια ασυνήθιστη, συναρπαστική παραλλαγή του τυπικού κατασκοπευτικού θρίλερ.
   The Sunday Times

  Σχετικά με τη συγγραφέα

  Η Lara Prescott (Λάρα Πρέσκοτ) είναι πρώην πολιτική σύμβουλος και ζει στο Όστιν του Τέξας. Μεταξύ άλλων, σπούδασε δημιουργική γραφή στο Michener Center for Writers του Πανεπιστημίου του Τέξας. Το Όσα κρατήσαμε κρυφά είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο μεταφράζεται ήδη σε περισσότερες από 30 γλώσσες και πρόκειται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

  ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
  Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (SHARE) στο άρθρο
  • Nα πατήσετε το tab ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής.

  Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021

  Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο monopoli.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Οι νικητές θα παραλάβουν τα βιβλία από τον εκδοτικό οικό όταν τα καταστήματα λειτουργήσουν και πάλι κανονικά.

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ