MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
10
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης συστήνεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, με μια ανοιχτή παρουσίαση στο Θέατρο Καλλιρόης.

Στιγμιότυπο από το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024.
Monopoli Team

Στο πλαίσιο της βραδιάς θα παρουσιαστεί το Διαγωνιστικό Μέρος του Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης 2025, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2025 με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και την παράσταση «Το Όνειρο της Λέιλα», μια 30λεπτη σύνθεση που γεννήθηκε μέσα από το σεμινάριο υποκριτικής, αφήγησης και αυτοσχεδιασμού του Κώστα Γάκη. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το τρυφερό, αντιπολεμικό κείμενο της Αθηνάς Αρσένη, το οποίο δημιουργήθηκε στα εργαστήρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Συμποσίου και Φεστιβάλ του παραπάνω Μεταπτυχιακού Προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 20–22 Φεβρουαρίου 2026 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΚΠΙΣΝ).

Η παρουσίαση του διαγωνιστικού μέρους σηματοδοτεί την έναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε νέες θεατρικές φωνές, ιδέες και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, οι οποίες θα συναντηθούν στο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη ελληνική θεατρική δημιουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣημασία έχει πάντα το ταξίδι μέχρι να βρεις την “Ιθάκη” σου: Για έξι ημέρες στο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης12.09.2018

Συμμετοχές Θεατρικών Ομάδων (Διαγωνιστικό Μέρος 2025)

Στο Διαγωνιστικό Μέρος συμμετέχουν θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα:

Ήθως: Παπαδάκης Γιώργος, Κοντογεώργος Χρήστος, IDIÓTUS: Γιάννης Βενιζέλος, Νανά Παντελάδη, Ραψωδύο: Μαριαλένα Μπόη, Δέσποινα Μπισχινιώτη, Vox Echo: Ειρήνη Καρανάση, Αρετή Σταμούλη, Διφυείς Κόρες: Νυκταράκη Ματθία–Μαρία, Κωνσταντάκη Νικολέτα, Εκείνοι της Σκηνής: Αλέξανδρος Δάλλας, Κωνσταντίνος Θανόπουλος, The Abstracts: Ελπίδα Μαρία Κατουρτσίδου, Δέσποινα Χονδρού, Μαντατοφόρες: Ρέα Τριανταφυλλίδη Μαραγκού, Ηλιάνα Παυλίδου, Elpenors: Ναυσικά Κοριαλού, Θάνος Τριανταφύλλου, RedNose: Βασίλης Τσιάκας, Κατερίνα Μπιλιούρη

Σχετικά με το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2025 συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ιθάκης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων. Τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το ΠΜΣ «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και υπό την αιγίδα του ΠΜΣ «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην “καρδιά” του Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης: Όταν μαζί με την κοινότητα γίναμε ενεργό κομμάτι των workshops12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026
Ώρα έναρξης: 20:00
Θέατρο Καλλιρόης
[email protected]

Περισσότερα στον επίσημο λογαριασμό του φεστιβάλ στο Instagram/Facebook: @ithakifestival και στο https://festivalithaki.gr/.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το «Τζένη Τζένη» στο θέατρο με έμπνευση από την ταινία των 60s
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και Κόρες»: Η θρυλική παράσταση συνεχίζει στο Αμφι-Θέατρο – Οι πρώτες φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
Θεατρικά Νέα
Οι Καρέκλες: Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής