MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Από βιντεοκλήσεις μέχρι memes: Το 97% αλληλεπιδρά με την οικογένειά του ψηφιακά

Η πιο πρόσφατη έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι το 97% των ανθρώπων αλληλεπιδρούν με τα μέλη της οικογένειάς τους ψηφιακά.

| Photo: Nathan Dumlao/Unsplash
Monopoli Team

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι το 86% των συμμετεχόντων επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω εφαρμογών μηνυμάτων, το 58% πραγματοποιεί τακτικές βιντεοκλήσεις και το 44% έχει ακόμη δημιουργήσει κοινούς λογαριασμούς σε υπηρεσίες streaming. Ενώ η ψηφιακότητα προσφέρει πρωτοφανή ευκολία και ευελιξία στην οικογενειακή επικοινωνία, οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν ότι η εκτεταμένη διαδικτυακή χρήση απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στις πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας και στην προστασία των συσκευών.

Η επικοινωνία στον ψηφιακό χώρο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Χάρη στις βιντεοκλήσεις και τα άμεσα μηνύματα, μπορούμε να διατηρούμε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ανεξαρτήτως του πού βρισκόμαστε. Η ψηφιακότητα έχει αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά και τον τρόπο που περνάμε μαζί τον ελεύθερο χρόνο μας. Η Kaspersky διεξήγαγε έρευνα* για να αποκαλύψει τα κοινά μοτίβα της σύγχρονης οικογενειακής ζωής στην ψηφιακή εποχή και να φανερώσει τα προβλήματα ψηφιακής ασφάλειας που κρύβονται πίσω από τις αλληλεπιδράσεις μας μέσω οθόνης.

Διαδικτυακή ασφάλεια στις οικογενειακές επικοινωνίες

Σύμφωνα με τη μελέτη, η τακτική ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω WhatsApp, Telegram, Signal, Viber και άλλων εφαρμογών βρισκόταν στην κορυφή των επιλογών των χρηστών για επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς τους. Τα άτομα που βρίσκονταν στην ηλικιακή ομάδα των 35-54 ήταν πιο πιθανό να επικοινωνούν με τον συγκεκριμένο τρόπο, με το 89% των συμμετεχόντων να κάνουν αυτήν την επιλογή. Οι βιντεοκλήσεις ήταν πολύ λιγότερο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των συμμετεχόντων ως τρόπος διατήρησης της επικοινωνίας με συγγενείς, καθώς μόνο το 58% τις επιλέγει.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ο εγκέφαλός μας αλλάζει σε τέσσερις ηλικίες: 9, 32, 66 και 83
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά
Επίκαιρα
Airbnb: Αυτή είναι η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Υβριδική εργασία και «πόλεις των 15 λεπτών»
Επίκαιρα
Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας
Επίκαιρα
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity ανακοινώνει την 4η φάση χρηματοδότησης προγραμμάτων
Επίκαιρα
Αυτοί ήταν οι δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί για Έλληνες και ξένους το 2025
Επίκαιρα
Ελλάδα: Το 35,5% του εισοδήματος πηγαίνει στη στέγη – Νέα μελέτη της διαΝΕΟσις
Επίκαιρα
Νέα 48ωρη απεργία των ταξί στις 20 και 21 Ιανουαρίου
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Ιράν και τη Γροιλανδία μέχρι την Καρυστιανού
Επίκαιρα
Πρέπει τα ζευγάρια να έχουν κοινό ταμείο; Τι πιστεύουν οι Έλληνες
Επίκαιρα
Οι Έλληνες δουλεύουν για το κράτος 177 ημέρες το χρόνο – Στη 10η θέση της ΕΕ